سیستم تکمیل چاه بزرگ- حفره ای بهینه (Optimized Large-bore)، جایگزینی برای تک- حرفه ای سنتی (Conventional Mono-bore)
محل انتشار: دومین همایش ملی نفت و گاز ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 773
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NIPC02_007
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر و در پی موفقیت های روزافروزن سیستم تکمیل تک- حفرهای، استفاده از آن در صنعت نفت و گاز، به یک استاندارد تبدیل - شده است. در سیستم تک- حفره ای، تمامی ابعاد داخلی رشته ی تکمیلی، از جمله شیر ایمنی، جهت 1- افزایش انعطاف در طراحی، 2 کاهش در مقدار افت فشار، 3- ایجاد حداکثر فشار تولیدی سرچاهی و 4- حفظ بیشینگی نرخ تولید، اصلاح و بهینه سازی شده اند. طراحی های اولیه ی سیستم تکمیل تک- حفرهای چاه؛ که هر یک برای رقابت با نوع قبلی خود مورد استفاده قرار گرفتند، نوع 7 اینچی و انواع مترقی بزرگ حفره ی 9،5/8 اینچی را شامل می شد؛ که برای اولین بار در میدان آرون اندونزی، با موفقیت مورد اجرا قرار گرفتند. اگرچه یک چاه بزرگ حفره، با مجرای تولیدی 9،5/8 اینچی، کاهش قابل توجهی در هزینه های کلی پروژه را به دنبال خواهد داشت؛ ولی خود، آبستن ریسک ها و محدودیت ها ی متعددی می باشد . مقاله ی حاضر، با بررسی امکان جایگزینی روش تکمیل بهینه سازی شده ی چاهه ای بزرگ- حفره؛ که مشکلات حفاری آن بسیار کمتر از تکمیل 9،5/8 اینچی بوده و تنها اندکی بیشتر از نوع تکمیل 7 اینچی می باشد، این پیکربندی را به عنوان کاندیدایی برای سناریو تکمیل چاه در میدان پارس جنوبی معرفی میکند. نتایج نشان می دهد که این پیکربندی، علاوه بر افزایش تولید به ازای هر چاه، تا حد زیادی موجب جلوگیری از اتلاف انرژی سیال در مجرای تولیدی نسبت به سیستم تک-حفرهای 7 اینچی می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی مصلحی
کارشناس ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :