طبقه بندی پروتکل های مسیر یابی در شبکه های حسگر بیسیم با توجه به تجزیه و تحلیل گسترده متنوعی از پروتکل ها

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 730

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AIHE08_311

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

یکی از چالش های اصلی در طراحی پروتکل های شبکه های حسگر بی سیم، کارایی انرژی ناشی از منابع انرژی محدود نودهای حسگر است، می باشد. هدف نهایی از طراحی این پروتکل ها عملیاتی نگه داشتن نودهای حسگر برای طولانی ترین مدت ممکن و به طبع آن افزایش طول عمر شبکه است. به خصوص مسیریابی و انتشار داده ها، مخصوصاً باید مورد توجه قرار گیرد برای انجام عملیات نظارت به طور مناسب، نودهای حسگر احتیاج به همکاری با یکدیگر در شبکه دارند که این همکاری بوسیله ارسال داده و پیام های کنترلی دیگران صورت می گیرد بنابر این برای حسگرها ضروری است که در طول انجام عملیات خود، درگیر ارتباط بین خودشان نیز باشند. مصرف انرژی حسگرها تحت سلطه میزان ارسال داده ها و تحویل آنهاست بطور خاص، انرژی مصرف شده بوسیله نودهای حسگر برای عملیات پردازش و حسگری در مقایسه با انرژی مصرف شده جهت ارسال و انتقال داده ها ناچیز و قابل چشم پوشی است. بنابر این پروتکل های مسیریابی و انتشار داده هایی که برای wsn پیشنهاد می شوند باید تا حد ممکن، از نظر میزان مصرف انرژی کارآ باشند تا طول عمر تک تک نودهای حسگر و به طبع آن طول عمر عملیاتی کل شبکه افزایش پیدا کند. در این مقاله نمونه ای از پروتکل های مسیریابی و انتشار داده را برای شبکه های حسگر بی سیم، براساس طبقه بندی مطرح شده بررسی نمودیم. این طبقه بندی چندین معیار دسته بندی را به حساب می آورد که شامل موقعیت اطلاعات، لایه بندی شبکه، پردازش درون شبکه ای، مرکزی بودن داده، افزونگی مسیر، پویایی شبکه، نیازمندی های کیفیت سرویس و ناهمگونی شبکه می باشند.

کلیدواژه ها:

شبکه های حسگر بیسیم ، پروتکل ، مسیریابی ، کیفیت سرویس

نویسندگان

مینو اومن

کارشناس امور مهندسی نیروگاه سیکل ترکیبی زاگرس و اسلام آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :