اولویت بندی مراکز استراتژیک یک شهر بندری از دید پدافند غیرعامل بر اساس استراتژی انهدام مرکز ثقل. (نمونه موردی: شهربوشهر)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,528

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_709

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

مهمترین وظیفه در طرح ریزی یک جنگ، شناسایی مراکز ثقل کشور مورد تهاجم بوده و چنانچه این مراکز با دقت لازم شناسایی و مورد هدف قرار گیرند، کشور مورد تهاجم در اولین روزهای جنگ طعم شکست نظامی را چشیده و در کوتاهترین مدت به خواسته های کشور مهاجم تن در داده و تسلیم خواهد شد. در تئوری مرکز ثقل، مراکز ثقل یک کشور، به صورت سیستمی همانند اعضا یک بدن قلمداد گردیده و در صورت انهدام هر یک از مراکز ثقل، سیستم، پیکره و کالبد کشور مورد تهاجم فلج گردیده و قادر به ادامه فعالیت و حیات نخواهد بود. مراکز حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی کشور، می بایست با برنامه ریزی های جامع، مستمر و اقدامات اجرائی پدافند غیرعامل ضمن سلب ابتکار و آزادی عمل از دشمن و تحمیل شرایط سخت و دشوار، اقدامات تهاجمی وی را خنثی نموده و آستانه مقاومت نیروهای خودی را ارتقا دهند. با توجه به اهمیتی که بندر بوشهر به عنوان یک شهر بندری دارد و از آنجا که بخشی از تاسیسات هسته ای کشور در این شهر قرار گرفته و همچنین مجاورت این شهر با کشورهای حوزه خلیج فارس که اغلب آنها هم پیمان کشور امریکا تلقی می شوند ضرورت پرداختن به مبحث دفاع غیر عامل در شهر بوشهر روشن می گردد. در این پژوهش قصد بر آن است که بر مبنای تئوری های مراکز ثقل و اصول دفاع غیرعامل مراکز استراتژیک شهر بوشهر مورد شناسایی قرار گرفته و راهبردهای مناسب برای دفاع از آنها ارائه شود.

نویسندگان

حسین حاتمی نژاد

استادیار دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

صالح اسدی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس

طاها ربانی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس