مطالعه تغییر اقلیم در استان آذربایجان غربی به روش من – کندال
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,157
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEHH02_417
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393
چکیده مقاله:
امروزه در مقوله سیاست محیطی به بحث تغییر اقلیم توجه زیادی می شود. تغییرات اقلیمی از ناهنجاری پارامترهای هواشناسی پدید می آیند. آب و هوا یکی از اصلی ترین عوامل محیطی است که همه موجودات زنده و غیر زنده را به شکل مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد . تغییر شرایط آب و هوایی جهان پیامدهای فاجعه باری را به دنبال خواهد داشت. امروزه از شهودهای عینی تغییر اقلیم، روند کاهشی میانگین بارش بر روی کره زمین است. در واقع میانگین بارش و تغییرات آن نمودی از تغییرات اقلیمی به شمار می آید. به طور کلی اکثر نظریاتی که در مورد تغییر اقلیم بیان می شود به نوعی عنصر بارش را در آن دخالت می دهند. بنابراین افت و خیزهای پارامتر بارش از اهمیت دوچندانی برخوردار است. در این مقاله به منظور آشکارسازی تغییر اقلیم در آذربایجان غربی به بررسی ناهنجاری های بارش پرداخته شده و انحرافات احتمالی پارامتر بارش از حال نرمال بر اساس سری سالیانه ، فصلی و ماهیانه مورد بررسی قرار گرفته است. در مورد روند آشکارسازی تغییر، روند و نوسانات احتمالی اقلیمی از آزمون من- کندال استفاده شده برای این منظور آمار ایستگاه های ارومیه،تکاب،خوی و ماکو در دوره زمانی 20 ساله (1986-2005) استفاده شده است. در این تحقیق روند و نوع تغییرات، به صورت ماهانه، فصلی و سالانه مورد بررسی قرارگرفته اند. همچنین نحوه شروع این تغییرات مورد تحلیل سینوپتیکی قرار گرفته است.نتایج بدست آمده از تحلیل داده ها نشان می دهد در کلیه ایستگاه ها نوسانات از نوع تغییرات ناگهانی کاهشی می باشد و تغییرات در پارامتر مورد نظر در همه ایستگاه ها در ماهای گرم و اوایل ماههای سرد، روند منفی دیده می شود. البته باید خاطر نشان کرد در ایستگاه ارومیه در ماه ژانویه و دسامبر روند منفی نیست. در ایستگاه خوی در ماه های می و آوریل روند مثبت دیده می شود. و برعکس در ایستگاه تکاب در ماههای فوریه و مارس روند مثبت دیده می شود و در ایستگاه ماکو در ماههای مارس و می روند افزایشی و مثبت در پارامتر بارش دیده می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هادی دنیادوست
مدرس آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، ایران، کارشناسی ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی
محسن آرامش
دانشجوی دکتری اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان
مرضیه خزاعی آیسک
کارشناس برنامه ریزی شهری