پاسخ های گیاه دارویی رزماری به افزایش تشعشع فرابنفش UV-A با تغییر در صفات اگروموفولوژیکی ، تولید ترکیبات فنلی و ویژگی های ضد اکسایشی
محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,136
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MPSA02_294
تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393
چکیده مقاله:
برخلاف حیوانات، گیاهان قادر به حرکت نمی باشند بنابراین باید خود را با شرایط محیطی سازگار نمایند. در فرایندهای مربوط به سازگار شدن ، متابولیت های ثانویه گیاهی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و برخی از آنها (به ویژه در گیاهان دارویی) می توانند برای سلامتی انسان سودمند باشند. تابش نور فرابنفش (UV) باعث تحریک سنتز برخی از متابولیت های ثانویه در گیاهان می شود. بدین منظور در مطالعه حاضر، اثرات (360nm) UV-A بر محتوای ترکیبات فنلی ، خاصیت آنتی اکسیدانی و برخی از صفات اگرومورفولوژیکی گیاه دارویی و معطر رزماری (Rosmarinus officinalis L) مورد بررسی قرار گرفت. از این رو در یک آزمایش گلخانه ای گیاهان به مدت 40 روز هر روز 1، 2 و 4 ساعت توسط پرتودهی اشعه فرابنفش تیمار شدند. وزن خشک گیاهان در اثر تابش فرابنفش کاهش یافت و بیشترین وزن خشک در گیاه شاهد مشاهده شد. تابش به مدت 4 ساعت، بیشترین فنل کل، فلاونوئید و فعالیت ضد اکسایشی (انتی اکسیدانی) را سبب گشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه رحیمی ریزی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا همدان
علی عزیزی
استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان
حسن ساری خانی
دانشیار دانشگاه بوعلی سینا همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :