بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه بنه (Pistacia atlantica) منطقه جنوب ایران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,538

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA02_136

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

بنه: نام علمی گیاه بنه Pistacia atlantica و از تیره Anacardiaceae می باشد که یکی از واریته های مهم آن Pistacia atlantica var.kurdica یا همان «ون» است. این تیره دارای 75 جنس و 600 گونه می باشد گیاهان این تیره بصورت درخت یا درختچه بوده و دارای شاخه قابل انعطاف و برگ متناوب بدون اسپیتول ساده یا مرکیب است. گل آذین آن ها به صورت خوشه یا گرزن متراکم و گل های آنها نر و ماده یا هر دو نوع نر و ماده است. حالت اخیر در اثر عدم رشد پرچم یا مادگی در گل های نر پیش آمده استو سبب گردیده تا گیاهان یک پایه یا پلی گام در این تیره به وجود آید. کاسه جام گل آنها هر یک مرکب از پنج قطعه می باشد ولی در بین این گیاهان انواعی فاقد جام یا کاسه می باشند. بنه درختی است با ارتفاع 7 متر با تاج بزرگ و گرد که در ارتفاع 1800 تا 2600 متری می روید . پوست تنه آن صاف و نسیتا تیره رنگ است. برگ های آن شانه ای فرد؛ 2 تا 5 جفت برگچه تخم مرغی کشیده با حواشی مژه دار است. برگچه ها دارای 2/5 تا 8 سانتی متر طول و 0/7 تا 2 سانتی متر پهنا می باشند. گل آذین خوشه ای بازو میوه شفتی وپریکاب است. میوه معطر و دانه آن روغنی و تنه دارای سقز است. مهمترین خصوصیات کلیدی متمایز کننده این گونه از سایر گونه های دیگر است که محور اصلی برگ در بخش میانی به صورت نامشخصی دارای باله بوده و یا حداقل دارای لبه می باشد. درخت بنه منبع تولید شیره سقز است. اواخر بهمن 1392 از محله های شهرستان بستک تهیه و جمع آوری شد و سپس توسط کارشناس مربوطه در آزمایشگاه هرباریوم شناسایی شد و جنس و گونه آن تایید گردید. بخش های گیاه در سایه و در مجاورت هوا خشک و سپس پودر شدند و برای تهیه اسانس و عصاره استفاده گردید.

نویسندگان

فرنوش غلامحسین پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

محمد نوادری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

مهدی میرزایی چگنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • J.A., 2000. Antioxidant activity of phenolics extracted from Oleaeuropaea _ ...
  • Chandran, S.P., Chaudhary, M., Pasricha, R., Ahmad, A., Sastry, M., ...
  • Raveendran, P., Fu, J., Wallen, S.L, 2003. Completely green synthesis ...
  • Lee, O.H., Lee, B.Y., Lee, J., Lee, H.B., Son, J.Y., ...
  • _ Kim, Y.C., 2009. Assessment of phenolic s-enriched extract and ...
  • Cavar, S. Maksimovic, M., Solic, M.E., Jerkovic- Mujkic, A., Besta, ...
  • نمایش کامل مراجع