سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 669

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWC02_154

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه)

وجود منابع عدم قطعیت در مطالعات تغییر اقلیم باعث ایجاد فضایی ناهمگون در چشم انداز رخداد وقایع محتمل دوره آتی میباشد. شناخت این منابع در راستای کاستن سهم عدم قطعیت نقش بسزایی دارد. یکی از منابع مهم عدم قطعیت در این مطالعات مرتبط با روش های ریزمقیاس نمایی می باشد. در این مطالعه با تاکید بر سناریوی انتشار A2 و مدل HADCM3 به بررسی عدم قطعیت خروجی مدل های ریز مقیاس نمایی SDSM و LARS-WG در حوزه آبریز کرخه پرداخته شده است. پارامترهای اقلیمی دمای حداکثر، دمای حداقل و بارش در چهار ایستگاه هواشناسی بستان، حمیدیه، کرمانشاه و خرم آباد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی های انجام شده روی خروجی مدل های SDSM و LARS-WG در دوره پایه در دو حالت با / بدون در نظر گرفتن عدم قطعیت بررسی شد. به طور کلی ملاحظه شد که هر دو مدل قابلیت و توانایی خوبی در شبیه سازی وضعیت موجود در دوره پایه از خود نشان دادند. برای پارامتر بارش، مدل LARS-WG، مدلسازی بهتری نسبت به مدل SDSM انجام داده است. بنابراین برای دوره های آتی آنچه که مدل LARS_WG را نسبت به مدل SDSM برتری داده است بیان میکند که در دوره آینده نزدیک کاهش در بارندگی و در دوره های آینده میانی و دور، افزایش در بارندگی چهار ایستگاه مورد بررسی محتمل می باشد.

کلیدواژه های بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه):

نویسندگان مقاله بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه)

کیامرث اسپنانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه بیرجند

محمدرضا فرزانه

دانشجو دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Booij, M.., 2005. Impact of climate change on river flooding ...
Dibike, B.Y., Coulibaly, .P., 2004. Hydrological impact of climate change ...
Fakhry, M. Farzaneh, M, R. Eslamian, S. S. Khordadi, M. ...
Fowler, H.J., Blenkinsop, S., Tebaldi, C., 2007. in press.Linking climate ...
Khan, M.s., Coulibaly, P., and Dibike, Y., 2006, uncertainity analysis ...
Raje. D., P. P. Mujumdar. 2010. Hydrologic drought prediction under ...
Wilby, R. 2010. Evaluating climate model outputs for hydrological applications ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه)" توسط کیامرث اسپنانی، دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشگاه بیرجند؛ محمدرضا فرزانه، دانشجو دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تغییر اقلیم، عدم قطعیت، SDSM ،LARS-WG، حوضه کرخه هستند. این مقاله در تاریخ 7 آبان 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 669 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که وجود منابع عدم قطعیت در مطالعات تغییر اقلیم باعث ایجاد فضایی ناهمگون در چشم انداز رخداد وقایع محتمل دوره آتی میباشد. شناخت این منابع در راستای کاستن سهم عدم قطعیت نقش بسزایی دارد. یکی از منابع مهم عدم قطعیت در این مطالعات مرتبط با روش های ریزمقیاس نمایی می باشد. در این مطالعه با تاکید بر سناریوی انتشار A2 و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تغییر اقلیم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عدم قطعیت مکانی و زمانی پارامترهای اقلیمی تحت تاثیر روش های ریزمقیاس نمایی(مطالعه موردی حوضه آبریز کرخه) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.