تاثیر آبیاری جویچه ای یک در میان بر خصوصیات فیزیولوژیکی ذرت شیرین
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 966
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEBSCONF01_058
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393
چکیده مقاله:
به منظور مطالعه تاثیر روش آبیاری جویچه ای یک در میان بر خصوصیات اکولوژیکی و فنولوژیکی بر روی ذرت شیرین تحقیقی در مزرعه تحقیقات کشاورزی بیرجند در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 1392 با 4 تیمار و 4 تکرار که عبارتند از ا- آبیاری جویچه ای یک در میان متناوب (AFi) 2- آبیاری جویچه ای یک در میان ثابت (FFi)-3 آبیاری جویچه ای تمامی شیارها یا دورآبیاری 14 روزه (DFi) 4- آبیاری جویچه ای تمام شیارها (برنامه ریزی شده) تیمار شاهد (CFi) که زمان آبیاری آن به طور ثابت 7 روز، بر حسب دور آبیاری منطقه در نظر گرفته شد. همچنین برای محاسبه حجم آب آبیاری (برحسب مترمکعب) ارتفاع آب مورد نیاز به متر تبدیل و در مساحت هر کرت ضرب شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر آبیاری جویچه ای یک در میان بر روی خصوصیات قطر ساقه ، طول بوته ،تعداد برگ ،میزان کلروفیل و فلورسانس اثر معنی داری داشت. آبیاری جویچه ای یک در میان با 50 درصد صرفه جویی در مصرف آب و تنها با کاهش 7.7 درصدی در عملکرد بلال نسبت به تیمار شاهد بدست آمد. آبیاری جویچه ای یک در میان متناوب یکی از بهترین شیوه های آبیاری برای صرفه جویی در مصرف آب و بهینه سازی آب در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اکبر تقی یان اقدم
دانشجوی ارشد آبیاری زه کشی دانشگاه بیرجند
رضا هاشمی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند
عباس خاشعی سیوکی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند
علی شهیدی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه بیرجند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :