استفاده از سیستم کلوئیدی نانودیسپرسیون لیپیدی جهت غنی سازی شیر پاستوریزه باویتامینA

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_452
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه فریدآقایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

اکرم پزشکی

دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشجوی دکتری صنایع غذایی

بابک قنبرزاده

دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، استادگروه علوم و صنایع غذایی

حامد همیشه کار

دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشیار گروه داروسازی مزکز تخقیقات دارویی پشمینه

چکیده

درونپوشانی ترکیبات غذا- دارو (نوتریسیتیکال) توسط نانودیسپرسیونهای لیپیدی NLC روشی مؤثر برای جلوگیری از غیرفعال شدن آنها در طی فرایند و نگهداری است. هدف از این پژوهش، آماده سازی نانودیسپرسیونهای لیپیدی حاوی ویتامینA با استفاده از روش هوموژنیزاسیون داغ و بررسی ویژگیهای شیمیایی و کارایی درونپوشانی در انتقال، رهایش و پایداری ویتامینAدر شیر پاستوریزه غنی سازی شده است. فرمولاسیون بهینه این نانوحامل کلوئیدی با تغییر شرایط مختلف ازجمله غلظت سورفکتانت فاز آبی، نوع فاز لیپیدی (کامپریتولATO 888 ، ستیل پالمیتات، پیرسرول 05 AT فاز روغنی حامل (میگلیول 812 و اکتیل اکتانیت) و نسبت لیپید جامد به روغن مایع حامل در 3 بار تکرار انجام گردید. نتایج دادههای پراکنش نور لیزر و نتایج میکروسکوپ الکترونی کمترین اندازه ذرات را مربوط به فرمولاسیون حاوی 6%(وزنی/حجمی) پولاکسامر 407 و نسبت 10 به 1 لیپید جامد (پیرسروول) به روغن مایع (اکتیل اکتانیت) حدود0/03 درصدویتامین A نشان داد. نمونه اپتیمم در طی مدت زمان 70 روز نگهداری در دمای25درجه سانتیگراد پایدار ماند. ارزیابی پایداری ویتامین A در شیر پاستوریزه غنیسازی شده با نانودیسپرسیون لیپیدی نشان داد درونپوشانی ویتامینA توسط این سیستم کلوئیدی باعث محافظت بیشتر و معنیداری از ویتامین در برابرفرایند حرارتی پاستوریزاسیون میشود

کلیدواژه ها

پایداری، درونپوشانی، شیر پاستوریزه، نانودیسپرسیون لیپیدی، ویتامینA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.