بررسی زمان ماندگاری عصاره خوراکی زعفران تهیه شده با استفاده از امواج مافوق صوت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی مرتضوی

استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

سمانه گازرانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار،گروه مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، تهیه عصاره زعفران با بالاترین خواص کیفی و ایمنی به عنوان یک رنگ خوراکی افزودنی و تعیین زمان ماندگاری آن می باشد. در این پژوهش، پس از تهیه عصاره با امواج مافوق صوت،تمامی نمونه ها در قوطیهای تیره و در دمای یخچال به مدت 1سال نگهداری گشت و در 4بازه زمانی 3ماهه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان دهنده این بود که زمانی که از عصاره الکلی و امواج مافوق صوت به عنوان روش عصارهگیری استفاده شد، نمونه ها قابلیت نگهداری تا 6 ماه را پیدا کردند. همچنین با توجه به نتایج به دست آمده ، هنگامیکه دو میکرواورگانیسم اشرشیاکلی و آنتروکوک از ابتدا در زعفران اولیه وجود نداشته باشد تا انتهای تولید نیز به دلیل شرایط اسپتیک وجود نخواهد داشت. در مورد کپک و مخمر مقدار اولیه آن از 10×6.5به 102×76.9 افزایش خواهد داشت که به نقطه بحرانی نزدیک است. مقدار کلستریدیومها بعد از 6 ماه نگهداری نیز از 33/13به 33/75 میرسدکه بعد از یک سال نگهداری این مقدار به 97 نزدیک می شود که نزدیک حد بحرانی است. بنابراین بهترین زمان ماندگاری این عصاره ها همان 6 ماه در جای خنک و در ظروف تیره رنگ دربسته است

کلیدواژه ها

عصاره زعفران، امواج مافوق صوت، بار میکروبی، زمان ماندگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.