مروری بر شرایط بهینه نگهداری ارقام مختلف خرما
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 725
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HORTISYMP01_141
تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393
چکیده مقاله:
از مهمترین مشکلاتی که در صنعت خرمای ایران وجود دارد نامطلوب بودن شرایط نگهداری و بسته بندی و در نتیجه تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی است که کیفیت و ماندگاری محصول را میکاهد. بنابراین، شرایط بسته بندی و انبارمانی بهینه جهت افزایش ماندگاری، حفظ کیفیت و در نهایت افزایش میزان صادرات محصول لازم است . در پژوهش های پیشین ، اثرات دماهای مختلف انبارمانی و نیز نوع بسته بندی (در شرایط خلأ یا اتمسفر تغییر یافته) بر افزایش ماندگاری محصول و حفظ کیفیت ارقامی نظیر دگلت نور، برحی، خلاص، سایر، کبکاب، پیارم و خنیزی مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، خرماهای نگهداری شده دردمای حدود 40 درجه سانتی گراد دارای بیشینه درصد مواد جامد محلول (TSS)، کمترین مقدار رطوبت و رنگ پوست تیره تر بودند. آن هایی که در دمای 3 تا 4 درجه سانتی گراد انبارمانی شدند، بیشترین مقدار رطوبت و کمترین میزان اسید کل را داشتند . علاوه بر این، خرماهای نگهداری شده در دمای 18 - تا 20 - درجه سانتی گراد کمترین درصد مواد جامد محلول را داشتند. با بسته بندی در فشار اتمسفر، نسبت به بسته بندی در شرایط خلأ، درصد مواد جامد محلول کمتر و میزان اسید کل بیش تر بود . کمترین میزان اسید مربوط به خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دماهای 3 الی 4 و 18 - الی 20 - درجه سانتی گراد بود. خرماهای بسته بندی شده تحت خلأ و نگهداری شده در دمای 18 - تا 20 - درجه سانتی گراد و آن هایی که تحت فشار اتمسفر بسته بندی شده و در دمای حدود 40 درجه سانتی گراد نگهداری شدند به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار pH را داشتند.
نویسندگان
حسین غلامی
دانشجوی کارشناسی، بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :