مقایسه و ارزیابی جایگزینی کمپوست برگ نخل خرما با بستر کشت های رایج در پرورش کشت بدون خاک گل سوسن Bright Diamond

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 906

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HORTISYMP01_051

تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393

چکیده مقاله:

کشت بدون خاک یکی از سیستم های اصلی کشت در میان فنون مختلف مورد استفاده در تولید گلخانه ای می باشد. تولید به این شیوه نیازمند بستر کشت های گوناگونی و اغلب گران قیمت می باشد و ارز زیادی از کشور خارج می کند و این موضوع به ویژه در تولید گیاهان زینتی نظیر گل های شاخه بریده از اهمیت زیادی برخوردار است. از سویی دیگر ضایعات زیادی ناشی از هرس نخل خرما در کشور (ایران) به وجود می آید که مدیریت بهره وری مناسب را می طلبد که می توان به جایگزینی آن با بسترکشت ها اشاره کرد. در همین راستا و در جهت ارزیابی جایگزینی کمپوست برگ نخل خرما و برخی از مهمترین بسترکشت ها در پرورش گل بریده سوسن نظیر پیت ماس، کوکوپیت و پرلایت، آزمایشی در بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه به طور کامل تصادفی در 10 تیمار و 4 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد گرچهبرخی از تیمارها نظیر کوکوپیت( 50 %)+ پرلایت( 50 %) بیشترین میزان شاخص های اندازه گیری شده را به خود اختصاص داد ولی از نظر آماری تفاوت معنی داری را در سطح 5% نسبت به تیمارهای کمپوست نشان نداد. همچنین بیشترین میزان محیط سوخ و تعداد گلچه در تیمار کوکوپیت( 50 %)+کمپوست( 50 %) به دست آمد. آنچه که مهم است تیمارهای کمپوست درحد قابل قبولی نسبت به دیگر بسترهای کشت پدیدار شده است و حتی در برخی موارد برتری هایی را نیز نشان داد و به نظر می رسد می تواندجایگزین مناسبی برای این نوع بسترها باشد.

نویسندگان

سیدعلی اصغر موسوی

داتشجوی سابق کارشناسی علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

رضا منوچهری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

حسن صالحی

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

سعید عشقی

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه شیراز، شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ali, Y. 2008. Use of date palm leaves composte _ ...
  • Botez, V. and N. Popescu. 1995. Chemical composition of tomato ...
  • Dole, J. M. and H. F. Wilkins.1999 Floriculture: Principles and ...
  • Gul. A., F. Kidoglu and D. Anac. 2007. Effect of ...
  • Walters, I. R., L. Bonnie and D Bedford. 1990. Sphagnum ...
  • نمایش کامل مراجع