سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نتتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانجات رب گوجه فرهنگی - مطالعه موردی : کارخانه روژین تاک کرمانشاه

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 847
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH15_009

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1393

چکیده مقاله بررسی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نتتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانجات رب گوجه فرهنگی - مطالعه موردی : کارخانه روژین تاک کرمانشاه

سابقه و هدف: پساب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی از نظر ترکیبات مغذی (مانند مواد نیتروژنه و فسفر) جهت جلوگیری از ایجاد پدیده اوتریفیکاسیون در آبهای پذیرنده، باید کنترل شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نیتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانه رب گوجه فرنگی رژین تاک کرمانشاه و مقایسه پساب نهایی آن با استانداردهای تخلیه به منابع آبی از نظر نیتروژنه و فسفات می باشد. روش تحقیق : در این تحقیق که یک مطالعه توصیفی - مقطعی است، از فاضلاب خام ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه اول و دوم کارخانه بطور هفتگی در فصل پیک و غیر پیک برداشت شد و درهریک از نمونه ها پارامترهای NO2 ، NO3 ، NH4 و PO4 طبق دستورالعمل روشهای استاندارد آزمایشهای آب و فاضلاب انجام گرفت. نتایج : نتایج از مطالعه نشان داد که میزان حذف پارامترها در فصل پیک در تصفیه خانه اول به ترتیب 64/5% ، 64/25 ، 64/44%، 71/24% و برای فصل پیک در تصفیه خانه دوم این مقادیر به ترتیب 56/25% ، 56/59% ، 56/79%، 70/8% و برای فصل غیر پیک در تصفیه خانه اول این مقادیر به ترتیب 68% ، 63/2% و 68%،77/23% بدست آمد. نتیجه گیری و بحث : با توجه به نتایج حاصله می توان گفت که در فصل غیر پیک، به غیر از پارامتر آمونیاک محدودیتی برای تخلیه پساب خروجی تصفیه خانه به منابع آبی وجود نخواهد داشت اما در فصل پیک این محدودیت وجود دارد و نمی توان پساب را به منابع آبی تخلیه نمود و با توجه به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست از نظر ترکیبات نیتروژنه و فسفات برای استفاده مجدد از پساب کشاورزی محدودیتی خاصی قائل نشده است لذا پساب حاصل از تصفیه خانه را می توان در آبیاری کشاورزی بکار برد.

کلیدواژه های بررسی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نتتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانجات رب گوجه فرهنگی - مطالعه موردی : کارخانه روژین تاک کرمانشاه :

نویسندگان مقاله بررسی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نتتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانجات رب گوجه فرهنگی - مطالعه موردی : کارخانه روژین تاک کرمانشاه

مقداد پیرصاحب

دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

سمیه علیدوست

کارشناس بهداشت محیط مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهرا (س) رشت

عبداله درگاهی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

مقاله فارسی "بررسی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نتتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانجات رب گوجه فرهنگی - مطالعه موردی : کارخانه روژین تاک کرمانشاه " توسط مقداد پیرصاحب ، دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ؛ سمیه علیدوست ، کارشناس بهداشت محیط مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی الزهرا (س) رشت ؛ عبداله درگاهی ، کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ترکیبات نیتروژنه، فسفات ، لجن فعال متعارف، روژین تاک، گوجه فرنگی، کرمانشاه هستند. این مقاله در تاریخ 27 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 847 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سابقه و هدف: پساب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی از نظر ترکیبات مغذی (مانند مواد نیتروژنه و فسفر) جهت جلوگیری از ایجاد پدیده اوتریفیکاسیون در آبهای پذیرنده، باید کنترل شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی کارایی سیستم لجن فعال متعارف در حذف ترکیبات نیتروژنه و فسفات از فاضلاب کارخانه رب گوجه فرنگی رژین تاک کرمانشاه و مقایسه پساب نهایی ... .