بررسی اثر مواد افزودنی بر کارایی علفکش تری فلوکسی سولفورون سدیم در کنترل علف های هرز پنبه (.Gossypium hirsutumL) در شرایط تنش خشکی
محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 973
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED05_171
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی کارایی دو مویان یونی سیتوگیت و غیر یونی سولفات آمونیوم بر افزایش تاثیر علفکش تری فلوکسی سولفورون سدیم در کنترل علف های هرز پنبه در شرایط تنش خشکی، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1390 با 3 تکرار و 3 تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل کاربرد علفکش با سیتوگیت 2 در هزار، سولفات آمونیوم 25 در هزار و نیز بدون مویان به عنوان شاهد بودند. تنش خشکی با کالیبراسیون تانسیومتر و انجام آبیاری در زمان رسیدن به رطوبت 25 درصد ظرفیت زراعی خاک اعمال شد. بر اساس نتایج آزمایش در بین صفات پنبه تنها در ارتفاع اولین شاخه زایشی در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده شد و افزودن مویان به ترکیب علفکش نتوانست ارتفاع، تعداد شاخه، تعداد قوزه، وزن تر، عملکرد وش و شاخص خسارت چشمی به پنبه در 15 روز پس از سمپاشی را بطور معنی داری نسبت به شاهد آزمایش تغییر دهد. از طرفی هیچگونه اختلاف معنی داری در تراکم و نیز سایر صفات علف های هرز با اعمال تیمارهای آزمایش مشاهده نشد. لذا کاربرد مواد افزودنی به همراه تری فلوکسی سولفورون سدیم نمی تواند تضمین کننده بهبود کارایی این علفکش در شرایط تنش خشکی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامرضا زمانی
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
مهدی ابراهیمی
دانشجوی دکترای زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :