ارزیابی کارایی علف کش های تریفلورالین، پندی متالین، ایمازتاپیر و تلفیق آنها با وجین برکنترل علف های هرز و عملکرد لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,537

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_096

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر برخی از علف کش های پیش رویشی بر کنترل علف های هرز و افزایش عملکرد لوبیا چشم بلبلی آزمایشی در سال 1390 در شهرستان هفتکل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و 8 تیمار اجرا شد. تیمارهای کنترل علف های هرز شامل کاربرد مجزای علف کش ایمازتاپیر( 1لیتر/هکتار) بصورت پیش رویشی، همچنین کاربرد سه علف کش تریفلورالین (2لیتر/هکتار)، پندی متالین ( 3لیتر/هکتار) و ایمازتاپیر ( 1لیتر/هکتار) بصورت پیش رویشی هر یک در تلفیق با وجین دستی و تلفیق علف کش های تریفلورالین (2لیتر/هکتار)، و پندی متالین (3لیتر/هکتار) با ایمازتاپیر ( 1لیتر/هکتار) به همراه دو شاهد تداخل و عاری از علف هرز بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه و بیولوژیک لوبیا چشم بلبلی بطور مؤثری تحت تأثیر تیمارهای کنترل علف های هرز قرار گرفتند. همچنین با توجه به نتایج مقایسه میانگین تیمارها، تیمارهای ایمازتاپیر + وجین دستی، پندی متالین + ایمازتاپیر، ایمازتاپیر، تریفلورالین + ایمازتاپیر، پندی متالین + وجین دستی به ترتیب با راندمان 91، 89/5، 85/5، 83 و 75/4 درصد بیشترین کارایی را در کاهش تعداد مجموع علف های هرز داشتند. به نظر می رسد تیمارهای پندی متالین + ایمازتاپیر، پندی متالین+ وجین دستی ، ایمازتاپیر + وجین دستی مناسبترین تیمارها برای کنترل علف های هرز و افزایش عملکرد لوبیا چشم بلبلی در شرایط مشابه باشند.

نویسندگان

حسین ثابت زنگنه

دانشجویان دکتری علوم علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی

پروین صفی خانی

کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان هفتکل

سید حمیدرضا رشیدی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هفتکل

محمد مهدی زاده

دانشجویان دکتری علوم علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قری :ع.ا، زند و م پارسا. 136. حبوبات، تنگناها و ...
  • روبسون، ت.ئو پ.، ز. آمریکانوس و ذ. ا. ابوایرمله. 1376. ...
  • کریم مجنی، ح.، ح. م. علیزاده، ن. مجنون حسینی و ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Kantar, F., and E. Elkoka 1999. Chemical and agronomical weed ...
  • نمایش کامل مراجع