بررسی تاثیر علف کش های فورام سولفورون، سولفوسولفورون، متری بوزین و آکلونیفن بر تولید گوجه فرنگی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,073

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_078

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی کارایی علف کش ها در کنترل علف های هرز و عملکرد گوجه فرنگی، آزمایشی در سال 1389 در شهرستان چناران در استان خراسان رضوی انجام شد. آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل علف کش سولفورون (آپیروس) در پنج سطح (0، 20، 40، 60 و 80 گرم در هکتار)، علف کش آکلونیفن (چلنج) در پنج سطح (0، 1، 2، 3 و 4 لیتر در هکتار)، فورام سولفورون (اکوئیپ) در پنج سطح (0، 1، 1/5، 2 و 2/5 لیتر در هکتار) و علف کش متری بوزین (سنکور) در پنج سطح ( 0، 100، 200، 300 و 600 گرم در هکتار) بود. کرت شاهد شامل شاهد با علف هرز بود. به منظور اندازه گیری صفات تعداد، وزن خشک و درصد مهار علف های هرز و عملکرد گوجه فرنگی در هکتار نمونه برداری 20 روز پس از تیمار علف کش و در پایان دوره رشد انجام شد. بر اساس نتایج حاصله کمترین تعداد و وزن خشک علف های هرز در تیمارهای کاربرد علف کش آکلونیفن و سولفو سولفورون و فورام سولفورون و بیشترین و کمترین درصد مهار علف های هرز به ترتیب در کاربرد علف کش های آکلونیفن و متری بوزین حاصل شد. هم چنین علف کش فورام سولفورون حائز بیشترین عملکرد گوجه فرنگی شد. در مجموع علف کش های فورام سولفورون در دز 1/5 و 2/5 لیتر در هکتار، آکلونیفن در دز 4 لیتر در هکتار، متری بوزین در دز 600 گرم در هکتار و سولفورون در دز 20 گرم در هکتار هم کنترل مطلوب علف های هرز و هم بالاترین عملکرد های گوجه فرنگی را با کمترین خسارت به گیاه زراعی در پی داشتند.

کلیدواژه ها:

دز علف کش ، درصد مهار علف هرز ، عملکرد گوجه فرنگی

نویسندگان

مجید قصاب محمدآبادی

رئیس هیت مدیره مزرعه نمونه آستان قدس رضوی

مجید عباس پور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان رضوی

مهدی نصیرپور

کارشناسان واحد تحقیق و توسعه مزرعه نمونه آستان قدس رضوی

مجتبی ظفریان

کارشناسان واحد تحقیق و توسعه مزرعه نمونه آستان قدس رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کازرونی منفرد، ا، کوچی، ع، نصیری محلاتی _ م. و ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Hutchinson, P. J. S., Beutler, B. R. and Hancock, D. ...
  • Muellen, R.J., Caprile, J., Whiteley, R.S., Leinfelder, M., Prochard, N., ...
  • Nurse, R. E., Hamill, A. S., Swanton, C. J., Tardif, ...
  • نمایش کامل مراجع