اثر کودهای آلی و معدنی بر تراکم و تنوع علف های هرز و قدرت رقابت کلپوره (. Teucrium polium L )

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 618

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_042

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر نوع منبع تغذیه ای و مدیریت علف های هرز بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه کلپوره، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال های زراعی 87-1386 و 88-1387 انجام شد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از منابع تغذیه ای مختلف شامل کود دامی (10 تن در هکتار)، کود شیمیایی (معادل عناصر غذایی پر مصرف موجود در کود دامی)، کود بیولوژیک نیتروکسین (4 لیتر در هکتار)، کود دامی (10 تن در هکتار) همراه با کود شیمیایی (معادل عناصر غذایی پر مصرف موجود در کود دامی)، کود نیتروکسین (4 لیتر در هکتار) همراه با کود دامی (10 تن در هکتار) و شاهد (عدم مصرف کود) در شرایط حضور و عدم حضور علف های هرز. لازم به ذکر است تیمار حضور و عدم حضور علف های هرز در کرت های اصلی و تیمار نوع منبع تغذیه ای در کرت های فرعی قرار گرفت. تأثیر نوع منبع تغذیه ای بر تراکم علف های هرز، فقط در نمونه برداری مرحله دوم در سال زراعی دوم از نظر آماری معنی دار بود، به طوری که بیشترین تراکم علف های هرز در تیمار تلفیقی کود دامی + نیتروکسین به میزان 213/33 بوته در متر مربع مشاهده شد. بیشترین میزان وزن خشک علف های هرز نیز، مربوط به تیمار کود دامی + شیمیایی به میزان 763/03 گرم در متر مربع بود. در سال اول آزمایش، بیشترین مقدار شاخص تنوع شانون در تیمار کود دامی به میزان 0/66 مشاهده شد. در سال دوم نیز بیشترین و کمترین مقدار شاخص تنوع شانون علف های هرز در تیمارهای کود دامی + نیتروکسین (0/73) و شیمیایی (0/52) بدست آمد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علیرضا کوچکی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

الهام عزیزی

استادیار گروه زراعت دانشگاه پیام نور، ایران

آسیه سیاهمرگویی

استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عزیزی، گ. ع. کوچکی، م. نصیری محلاتی و پ. رضوانی ...
  • کوچکی، ع. و گ. عزیزی. 1384. اثر تیمارهای مختلف شکستن ...
  • کوچکی، ع.، ح. ظریف کتابی وع. نخ‌فروش. 1380. رهیافتهای اکولوژیکی ...
  • نمایش کامل مراجع