بررسی اثر برخی از عوامل محیطی بر شکستن خواب و جوانه زنی بذر علف هرز بزچره
محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,035
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED05_035
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
چکیده مقاله:
بزچره با نام علمی Dodartia orientalis علف هرزی چندساله و مهاجم از تیره میمون می باشد. آزمایش هایی در سال 1390 در بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور با هدف شناسایی عوامل موثر جوانه زنی بذر این علف هرز از جمله اثر دما (ثابت و متناوب)، نور و خراش دهی اسیدی و هم چنین تعیین درصد زیستایی بذر بزچره انجام شد. نتایج نشان داد که زیستایی بذر بزچره 62/5 درصد بود. وزن هر دانه بزچره 0/058 گرم و بدین ترتیب بسیار کم است. بذر بزچره برای جوانه زنی نیاز به نور ندارد. دمای بهینه ثابت برای جوانه زنی بذر بزچره 22 درجه سانتی گراد و دمای بهینه متناوب 25/15 درجه سانتی گراد بود. درمجموع، دمای متناوب برای جوانه زنی بذر بزچره مناسب تر از دمای ثابت بود. تیمار 2 دقیقه ای بذر بزچره با اسیدسولفوریک 98 درصد، بهترین محرک برای شکستن خواب آن بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد مهیمنی
کارشناس ارشد رشته علف های هرز
فریبا میقانی
اعضای هیات علمی بخش تحقیقات علف های هرز، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران
حمیرا سلیمی
اعضای هیات علمی بخش تحقیقات علف های هرز، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :