اثرات روغن ماهی و ال کارنیتین جیره بر غلظت ال - کارنیتین خون قوچ
محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 839
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCNCA02_425
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
چکیده مقاله:
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف مکمل ال کارنتین با وجود روغن ماهی در جیره بر تغییرات غلظت ال- کارنتین خون قو بود. در این پژوهش از 16 رأس قو نر 3-5 ساله گله مرکز تحقیقات قو زندی در منطقه پیشوا، ورامین استفاده شد. گروه های مورد مطالعه عبارت بودند از : 1) کنترل (CTR؛ n=4) و 2) گروه مصرف کننده ال - کارنتین به میزان 250 پی پی ام/روز/قوچ (LCAR؛ n=4) و 3) گروه مصرف کننده روغن ماهی به میزان 35 گرم/روز/قوچ (FO؛ n=4) و 4) گروه مصرف کننده روغن ماهی و ال کارنتین (FO+LCAR؛ n=4). دام ها با جیره های یکسان به لحاظ انرژی و پروتئین حاوی میزان ثابت ویتامین E تغذیه شدند. نمونه خون دام ها در ابتدای آزمایش (پیش از مصرف جیره های آزمایشی) و 70 روز پس از تغذیه با جیره های آزمایشی به صورتی که دام ها ناشتا بودند، اخذ شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف مکمل ال کارنیتین به تنهایی (LCAR) در جیره باعث افزایش معنی دار غلظت ال-کارنیتین خون در مقایسه با گروه کنترل شد؛ اما در گروه FO+LCAR ، مصرف روغن ماهی اثر افزایشی روی غلظت ال کارنیتین خون نداشت ( 8 در مقابل 52 و 52 میلی گرم/لیتر به ترتیب برای FO+LCAR، CTR و LCAR). همچنین مصرف روغن ماهی به تنهایی( FO ) باعث افزایش غلظت ال کارنیتین در خون شده بود( 8 در مقابل 37 میلی گرم/لیتر). در مجموع، مصرف مکمل ال کارنیتین باعث افزایش ال کارنیتین خون خواهد شد که این مساله برای بهبود هضم و متابولیسم منابع چربی جیره ضروری است. از طرف دیگر، با افزایش ال کارنیتین خون در گروه روغن ماهی به نظر می رسد که بدن با وجود منابع امگا 3 در جیره برای تولید ال کارنیتین تحریک می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهران سفیری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
عبدالحسین شاهوردی
پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست شناسی و علوم پزشکی تولید مثل جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل، گروه جنین شناسی، تهران، ایران
علیرضا علیزاده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :