بررسی شرایط محیطی در طی رسوبگذاری سازند سنگانه در برش قلعه نو(شرق کپه داغ) با استفاده از محتوای مواد ارگانیکی(ارگانو فاسیس)
محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,620
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI10_188
تاریخ نمایه سازی: 5 فروردین 1386
چکیده مقاله:
حوضه کپه داغ به وسعت ۵۵۰۰۰ کیلومترمربع بخشهایی از شمال ایران، قسمت وسیعی از ترکمنستان و شمال افغانستان را تشکیل می دهد که در طی مزوزوئیک و ترشیاری ضخامت زیادی از رسوبات در این حوضه برجا گذاشته شده است. سازند سنگانه یکی از سازندهای کرتاسه تحتانی این حوضه است که در برش قلعه نو ۱۸۷ متر ضخامت دارد و شامل شیل خاکستری تیره بابین لایه های سیلت استونی است. بعد از تهیه اسلایدهای پالینولوژیکی از ۴۵ نمونه جمع آوری شده با توجه به درصد پالینوماسرالها، پالینومورفها وموادارگانیکی فاقد ساختمان سه پالینوفاسیس برای این سازند تعیین گردید. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه پالینوفاسیس ها محیط رسوبی سازند سنگانهproximal shelf تا mud-dominated oxic shelf با شرایط نیمه هوازی و کم انرژی تعیین گردید که منجر به رسوب شیل های تیره با محتوای ارگانیکی بالا شده است. تغییرات دوره ای در سطح تراز آب دریا باعث ایجاد محیط فاقد اکسیژن(anoxic basin) در برهه هایی از زمان، درطی انبایش این سازند شده است.
نویسندگان
رعنا خسروی القار
دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران
ابراهیم قاسمی نژاد
دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :