ارزیابی اکولوژیکی زیر حوزه های وشته- زیدشت منطقه طالقان جهت کاربری های تفرج،حفاظت، کشاورزی و مرتعداری
محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,167
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEA02_246
تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386
چکیده مقاله:
کار ارزیابی در واقع یک سنجش است که در آن منابع اکولوژیکی محیط در مقابله با یک معیار مورد آزمون قرار گرفته و به آن ارزشی داده می شود . محدوده کار در این پروژه زیرحوزه های وشته - زیدشت در منطقه طالقان است و هدف از این تحقیق تعیین کاربری های کشاورزی، مرتع داری، حفاظت، تفرج گسترده و متمرکزاست . فرآیند ارزیابی توان اکولوژیکی شامل سه بخش عمده است : -1 شناسایی منابع اکولوژیکی پایدار و ناپایدار و نقشه سازی آنها -2 تجزیه و تحلیل منابع و تلفیق نقشه ها -3 مقایسه ویژگی های اکولوژیکی یگان های زیست محیطی و مدل های اکولوژیکی کاربری ها برای تعیین بهترین کاربری هر واحد . کل تعداد واحدهای مورد مطالعه در منطقه موردنظر 728 واحد می بًاشند که حدودا معادل با 12000 هکتار است . 306 یگان مربوط به کاربری حفاظت که معادل 5162 هکتار است . 330 یگان مربوط به تفرج گسترده که معادل 5263 هکتار از کل مساحت منطقه است . 92 یگان مربوط به تفرج متمرکزکه معادل 1625 هکتار از کل مساحت منطقه است . 190 یگان مربوط به کشاورزی و مرتع داری است که در نقشه ای جداگانه برای هر طبقه، مقدار مساحت ها به این شرح به دست آمده است :
کشاورزی طبقه 1 و 2 و 3 معادل 875 هکتار، کشاورزی طبقه 6 و مرتع داری طبقه 3 معادل 2413 هکتار، کشاورزی طبقه 7 و چرای حیات وحش 1612 هکتار است . قابل ذکر است که کشاورزی طبقه 4 و 5 و مرتع داری طبقه 1 و 2 در منطقه وجود ندارند هم چنین توان برخی از واحدها بیش از یک کاربری است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ملیحه امینی
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، گروه محیط زیست
سیدمصطفی منصوری
دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :