تأثیر تکنولوژیهای نوین بر دگرگونی فرم و فضاهای مجموعههای سینمایی کشور مقایسه تطبیقی سینماهای ساخته شده در دهه اخیر با نمونههای قدیمیتر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 710

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTA01_247

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

چکیده مقاله:

پیدایش هر اثر معماری بر ارکانی چون فرم، عملکرد، محتوا و تکنولوژی استوار است که هر یک در پیدایش اثر نقشی را ایفا مینمایند؛ فرم را به شکل وهندسه بنا و زیبایی، عملکرد را به بهرهگیری از فضا و کارایی، محتوا را به مبانی نظری اثر اطلاق مینمایند و تکنولوژی را بطور معمول شامل ابزارها،ماشینآلات و تکنیکهای ساختمانی میدانند. اما با اندکی تعمق پیرامون تکنولوژی میتوان دریافت که تکنولوژی دامنه وسیعتری را در برمیگیرد بدین دلیلکه هم شامل عناصر مادی میگردد و هم فعالیتهای انسانی را در بر دارد. لذا تکنولوژی بعنوان بخش جداییناپذیر یک بنا در شکلگیری هویت آن بنا نقشبسزایی را ایفا میکند. به عقیده نویسندگان امروزه سالنهای سینمایی به عنوان یکی از بسترهای تلفیق تکنولوژی و جنبههای زیبایی شناختی معماری بشمار میروند، لذا توجه به تکنولوژی را به معنی گسترش ابعاد زیبایی در مراحل طراحی و اجرایی چنین بناهایی میدانند. با اندک مقایسهای بین مجموعههای سینمایی که در دهه اخیر در کشور ساخته شدهاند نظیر پردیس سینمایی پارک ملت با نمونههای قدیمیتر شاهد دگرگونی در فرم و فضای معماری این نوع بناها خواهیم بود کهاین دگرگونی آنها را از نمونههای یکنواخت قدیمیتر متمایز میسازد. بنابراین سوالی که مطرح میشود این است که بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین تا چهحد در شکلگیری فرم و فضاهای مجموعههای سینمایی کشور در دهه اخیر تأثیر گذار بوده است؟

کلیدواژه ها:

نویسندگان

زهرا زمانی اسگویی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس، دانشکده معماری، هریس، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آصفی، مازیار، ایمانی، الناز، 1391، چالش‌های فناوری نوین در معماری ... [مقاله ژورنالی]
  • بانی‌مسعود، امیر، 1388، معماری معاصر ایران، نشر هنر معماری قرن، ...
  • رحیم‌زاده، محمدرضا، 1387، پرسش از فناوری و جایگاه آن در ...
  • مهندیبن مشاور نقش، 1387، نقد آثاری از معماری معاصر ایران، ...
  • میزگرد همشهری معماری درباره سینما آزادی، 1390، شهر قصه شهر ...
  • نمایش کامل مراجع