اهمیت سیاستهای بهینه سازی مصرف انرژی در بخش ساختمان در ایران وسایر کشورها با رویکرد به کاهش یارانه های انرژی کشور در این بخش
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 839
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HVAC05_058
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393
چکیده مقاله:
در بخش ساختمان و مسکن بدون اعمال سیاستهای بهینه سازی مصرف انرژی در کشور برای تحقق اهداف قانون هدفمندی یارانه ها طی سناریوهای مختلف شیب سالیانه افزایش ارزش انرژی مصرفی ( سیاست قیمتی ) در دوره های زمانی حداکثر 10 ساله بین 45-30 درصد می باشد. در نتیجه ناگزیر به اجرای همزمان سیاستهای بهینه سازی مصرف انرژی درکنار افزایش ارزش انرژی در این بخش هستیم .در کشور آمریکا نیز با توجه به شریط موجود، این بخش طی یک برنامه زمانی 20 ساله تدوین گردیده است تا به پنجاه درصد مصرف انرژی دراین بخش برسد .در این مطالعه طی یک برنامه حداکثر 10 ساله ، در صورت ملحوظ نمودن نرخ رشد سالیانه 2.5 درصدی تولید ناخالص ملی، برای تحقق اهداف قانونی کشور، با افزایش سالیانه ارزش انرژی مصرفی به میزان 30-20 درصد ، شیب کاهش سالیانه میزان مصرف انرژی از 9.5-6.5 به 7-4.5 درصد تقلیل می یابد .اتخاذ این سیاستها در ایران مطابق سناریو های فوق علاوه بر اینکه سالیانه به طور متوسط 30-20 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از افزایش توان صادراتی انرژی را به همراه دارد منجر به کاهش انتشار 40 میلیون تن دی اکسید کربن به اتمسفر می گردد . مقایسه ایران با کشورهای ترکیه وبرزیل، نشان میدهد که این کشورها با شدت و سرانه مصرف انرژی تقریباً نصف و کمتر ، طی یک برنامه 10 ساله ، به ترتیب کاهش 20% و 13% شدت مصرف انرژی را در برنامه کاری خود دارند ( متوسط کاهش 2-1.3% در سال) . با یک نگاه کلی می توان دریافت در کشور ما کاهش سالیانه 7-4 درصدی میزان مصرف انرژی فراتر از هدف گذاری کشور های در حال توسعه ای چون برزیل و ترکیه است . از اینرو یک راهکار، افزایش زمان برنامه ریزی برای دسترسی به اهداف مورد نظر می باشد بطوریکه طی یک برنامه 20 ساله، با افزایش سالیانه ده درصدی ارزش انرژی و کاهش سالیانه حدود 3-2% میزان مصرف انرژی، می توان به اهداف دست یافت.از اینرو برنامه ارتقاء راندمان مصرف انرژی در بخش ساختمان با توجه به قیمت های یارانه ای حاملهای انرژی با تدوین استانداردها و برچسب انرژی مصرفی ساختمان ، لوازم خانگی و روشنایی ساختمان و الزام قانونی جهت اجراء و رعایت این مقررات در کشور توام با تشویق و آگاه سازی و کنترل بازار واردات با رویکرد ارتقاءراندمان انرژی ضروری است .
کلیدواژه ها:
شدت انرژی – میزان و ارزش انرژی ساختمان– هدفمندی یارانه – انتشار کربن
نویسندگان
علیرضا مرادی
کارشناس ارشد مهندسی سیستم های انرژی ؛ شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :