بررسی فواصل ردیف و تأثیر دو بار آبیاری برعملکرد و اجزاء عملکرد دو ژنوتیپ نخود فرنگی
محل انتشار: پنجمین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 430
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES05_159
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393
چکیده مقاله:
این مطالعه بصورت دوآزمایش جداگانه )آزمایش دیم وآزمایش دیم با آبیاری تکمیلی( بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار درمزرعه کشاورزی )سلطان آباد و ضیاء آباد( از مناطق حومه گرگان اجرا گردید. نتایج تجزیهواریانس نشان داد، تیمارتراکم )فواصل ردیف( اثربسیار معنی داری برروی عملکرد سبز دانه وغلاف داشته است. با افزایش فواصل ردیف از 40 به 30 سانتی متر عملکردکاهش می یابد، به طوری که بیشترین عملکرد غلاف سبز و دانه سبزمربوط به فاصلهردیف 40 سانتی متربه مقدار 64662 و 6784 کیلو گرم درهکتار وکمترین عملکرد غلاف سبز و دانه سبز مربوط به فاصله ردیف 3063( سانتی متر به مقدار 8467 و 6363 کیلوگرم درهکتار بوده است. اختلاف بین ماکزیمم و مینیمم عملکرد غلاف سبز 5699 67درصد( و بین دانه سبز) 64 درصد( 7663 کیلوگرم درهکتار بوده است. بیشترین ارتفاع بوته ) 64 سانتی متر( و بیشترین تعدادغلاف در بوته7/7مربوط به فاصله ردیف 30 سانتی متربوده است. برترین ژنوتیپ دراین شرایط در هر دو منطقه سلطان آباد و ضیاء آباد مربوط به رقمhungry(بوده است که از نظر عملکرد غلاف سبز و دانه سبز به ترتیب با 66666 و 8078 کیلو گرم در هکتار نسبت به رقمGreen arrow63 و 26 درصد عملکرد بیشتری داشته است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رمضان سرپرست
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
سیف الله روحانی
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :