بررسی اثرات بازدارنده عصاره گیاه خردل وحشی (Sinapis arvensis L.) بر جوانه زنی بذور خرفه (Portulaca oleracea L.)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 600

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEPP01_252

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

بررسی خصوصیات دگرآسیبی گیاهان، یکی از راهکارهای اکولوژیکی و بیولوژیکی است که میتواند منجر به کشف علفکشهای زیستی و بازدارندههای رشد شود؛ دگرآسیبی در واقع نتیجه اثرات بازدارنده مواد آللوشیمیایی بر فرآیندها فیزیولوژیکی گیاهان یا میکروارگانیسمهای دریافت کننده این مواد میباشد. خردل وحشی (Sinapis arvensis L.) نیز از جمله علفهای هرز مزارع کلزا میباشد که به منظور مطالعه اثر دگرآسیبی عصاره الکلی آن بر ویژگیهای جوانه زنی بذور گیاه خرفه ،(Portulaca oleracea L.) آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران در سال 1388 انجام گرفت. تیمار آزمایش شامل عصاره الکلی گیاه خردل بود که در دو غلظت صفر (آب مقطر) و 50 درصد بکار برده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که عصاره گیاه خردل تاثیر منفی و معنی داری بر جوانه زنی بذور خرفه داشت. به طوری که باعث بازدارندگی شدید جوانه زنی بذور شده و هیچ بذری تحت تیمار عصاره خردل جوانه نزد. باید توجه داشت که با کمبود آب یا اکسیژن، فعالیت آنزیمها کاهش و سایر فعالیتهای متابولیکی با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین در غلظت بالاتر عصاره، رطوبت قابل دسترس بذر کاهش یافته و سبب اختلال در فعل و انفعالات متابولیکی قبل از فرایند جوانه زنی شده و همانند بذور کشت شده در شرایط تنش، جوانه زنی کاهش یافته است

نویسندگان

حشمت امیدی

دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سعادتیان، ب. و همکاران. 1391. حفاظت گیاهان. .19-8 :(1)26 ...
  • Grassmann, J. 2005. US National Library of Medicine National Institute ...
  • Haig, T. 2008. Allelochemical S in Plants.. In: Zeng RS, ...
  • Hamada, R. A. G., Mohamed, S. A. & Ola, H. ...
  • Ismail, B. S., and Chong, T. V. 2002. Weed Biology ...
  • Jafarzadeh, L., Omidi, H. and Saremi, S. National Congress on ...
  • Maighany, F., M. Ghorbanli and M. Najafpoor. 2005. Charles Stuart ...
  • Patel, B., Achariya, B. and Bupripata, N. P. 2002 Journal ...
  • Singh, H.P., Batish, D.R. and Kohi, R. K. 2006. Food ...
  • نمایش کامل مراجع