مکان یابی ونقش سیستم های حمل و نقل سبزدرپایداری حمل و نقل درون شهری مطالعه موردی: شهریزد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2572
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد علیزاده افشار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گروه عمران تبریز ایران

سروه سراجی اقدم

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گروه شهرسازی قزوین ایران

روناک اردلانی

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گروه شهرسازی یزد ایران

چکیده

رشد روز افزون شهر نشینی، و به تبع آن رشد عبور و مرور و رفت و آمدهای ساکنان شهر با وسایل نقلیه موتوری در سطح برون و درون شهری، مشکلات بسیاری را در سیستم حمل و نقل ایجاد نموده است. یکی از برنامه هایی که با اجرای عملی و صحیح آن می توان تا حد قابل توجهی آرامش را به سیستم حمل و نقل و عبور و مرور شهری باز گرداند، توسعه حمل و نقل سبز(پیاده روی دوچرخه سواری) می باشد. افزایش قابلیت رفت و آمد پیاده و با دوچرخه دارای مزایای متعدد اجتماعی ،اقتصادی و زیست محیطی که به عنوان یک عامل مهم در تمامی الگوهای توسعه پایدار مورد توجه است.از همین رو هدف این پژوهش بررسی نقش و ارتباط میان پیاده روی و دوچرخه سواری با معیارها و ویژگی های حمل و نقل پایدار شهری با مطالعه موردی شهر یزد است. شهر یزد از جمله شهرهایی است که حمل و نقل انسان گرا(به ویژه دوچرخه) کاربرد زیادی دارد. این پژوهش در نظر دارد با کنکاش در ضرورت های اولیه دوچرخه سواری و بررسی پتانسیل های شهر این خلاء را پر کند و با بررسی جاذبه ها و دافعه هایی که در بستر شهر یزد برای تردد دوچرخه و پیاده وجود دارد و علت گرایش مردم به استفاده از این وسیله را چگونه شکل می دهند روش تحقیق به صورت کاربردی و بررسی متون و پس از تبیین مفهوم حمل و نقل پایدار و شاخص های آن ،پیاده روی و دوچرخه سواری پایدار ترین شیوه های حمل و نقل درون شهری هستند.این نتیجه به دست آمده هرچقدر در این زمینه سرمایه گذاری شود نه تنها باعث کاهش ترافیک درون شهری می شود. بلکه آرامش و امنیت خاطر به همراه محیط های فعال و پر تحرک و سرزنده تحویل می دهد. و سپس ارائه راهکارهایی برای همه فراگیرتر کردن این نوع حمل و نقل می باشد

کلیدواژه ها

شهرسازی انسان گرا ، حمل ونقل پایدار ، پیاده مداری ، دوچرخه مداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.