اثر سطوح مختلف مکمل روی به شکل های آلی و معدنی بر عملکرد تولیدی، قابلیت هضم و فراسنجه های خونی میش های داشتی چراگر در مرتع
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 36، شماره: 2
سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 21
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-36-2_003
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1405
چکیده مقاله:
چکیدهزمینه مطالعاتی: روی یک عنصر کمیاب ضروری برای رشد، نمو و حفظ بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی در میش است. نقش مهمی در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله هضم، ایمنی و تولید مثل دارد. مکمل روی در اشکال آلی یا معدنی می تواند به رفع کمبودهایی که ممکن است به دلیل عواملی مانند دریافت ناکافی رژیم غذایی یا کاهش فراهمی زیستی در محیط های چرای خاص رخ دهد، کمک کند. هدف: این پژوهش به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف مکمل روی به شکل های آلی و معدنی بر عملکرد تولیدی، قابلیت هضم و فراسنجه های خونی میش-های داشتی چراگر در مرتع صورت گرفت. روش کار: جهت اجرای این آزمایش، پنجاه راس میش افشاری شیرده به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند: ۱. شاهد (بدون مکمل روی)، ۲. مکمل روی معدنی به میزان توصیه شده توسط NRC، ۳. مکمل روی آلی به میزان توصیه شده توسط NRC، ۴. مکمل روی معدنی به دو برابر میزان توصیه شده توسط NRC و ۵. مکمل روی آلی به دو برابر میزان توصیه شده توسط NRC. طول دوره آزمایش ۶۳ روز بود. نتایج: نتایج نشان داد که مصرف سطوح مختلف مکمل روی به شکل های آلی و معدنی باعث بهبود تغییرات وزنی، تولید و ترکیبات شیر، غلظت گلوکز و روی خون میش های داشتی شد (۰۵/۰P˂). بیشترین تغییرات وزنی، بیشترین درصد چربی شیر و کمترین مقدار پروتئین شیر و مواد جامد بدون چربی شیر و بیشترین گلوکز خون برای گروه دریافت کننده روی آلی به مقدار دو برابر توصیه NRC مشاهده شد (۰۵/۰P˂). میش های مصرف کننده مکمل روی آلی طبق توصیه NRC، مکمل روی معدنی دو برابر توصیه NRC و مکمل روی آلی دو برابر توصیه NRC مقدار تولیدی شیر بیشتری سایر تیمارها داشتند (۰۵/۰P˂). نتیجه گیری نهایی: لذا با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از مکمل روی آلی به مقدار دو برابر توصیه NRC در جیره میش های داشتی توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شکوفه عامریان
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عبدالحکیم توغدری
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تقی قورچی
استاد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد اسدی
دانش آموخته دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :