مقایسه تاثیر تمرینات اصلاحی و تحریک الکتریکی عضلانی بر درد و حس عمقی زانوی زنان میانسال مبتلا به درد زانو
سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 17
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPSR-15-2_002
تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1405
چکیده مقاله:
هدف:آرتروز زانو یک بیماری غضروف مفصلی زانو بوده که موجب تغییراتی در عملکرد جسمی افراد می شود. هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیر تمرینات اصلاحی و تحریک الکتریکی عضلانی (EMS) بر درد و حس عمقی زانوی زنان میانسال مبتلا به زانو درد بود.روش بررسی:پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و کاربردی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان ۶۰-۵۰ ساله مبتلا به درد آرتروز زانوی شهر اصفهان بود. تعداد ۳۰ نفر از جامعه مذکور به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات اصلاحی (۱۵ نفر) (سن: ۴/۱±۵۸/۴۰ سال، قد: ۳/۱±۱۵۸/۱۹ سانتی متر، وزن: ۶/۷±۷۱/۳۲ کیلوگرم) و تمرینات EMS (۱۵ نفر) (سن: ۶/۴±۵۶/۰۸ سال، قد: ۴/۴±۱۵۷/۱۸ سانتی متر، وزن: ۴/۰۱±۷۳/۰۵ کیلوگرم) قرار گرفتند. هر دو گروه به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تمرینات خود را انجام دادند. قبل و بعد از تمرینات درد و حس عمقی مفصل زانوی بیماران مبتلا به ترتیب با مقیاس بصری درد (VAS) و دستگاه ایزوکنتیک بایودکس اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با آزمون سنجش مکرر ترکیبی در سطح معنی داری ۰/۰۵ انجام شد. یافته ها:در خصوص درد برای گروه اصلاحی بین قبل (۱/۷۲±۶/۱۱) و بعد (۱/۲۵±۳/۲۵) و گروه EMS بین قبل (۱/۱۲±۶/۷۱) و بعد (۱/۴۵±۴/۰۵) تفاوت معناداری مشاهده شد (۰/۰۰۱=p). در خصوص حس عمقی برای زاویه ۳۰ درجه برای گروه اصلاحی بین قبل (۱/۲±۵/۲۷) و بعد (۱/۰۸±۴/۱۲) و گروه EMS بین قبل (۱/۵۸±۴/۸۴) و بعد (۱/۰۳±۴/۱۲) و حس عمقی زاویه ۶۰ درجه برای گروه اصلاحی بین قبل (۰/۵۴±۶/۰۷) و بعد (۰/۲۷±۵/۰۲) و گروه EMS بین قبل (۱/۱۷±۵/۱۱) و بعد (۱/۱۴±۴/۸۹) تفاوت معناداری مشاهده شد (۰/۰۰۱=p). نتایج تغییرات بین گروهی برای حس عمقی ۶۰ درجه (η۲=۰/۵۲, p=۰/۰۱۷, F(۱,۲۸)=۰/۲۰۱) حس عمقی ۳۰ درجه (η۲=۰/۴۱, p=۰/۰۱۷, F(۱,۲۸)=۱۱/۱۷) و درد (η۲=۰/۲۱, p=۰/۰۳۴, F(۱,۲۸)=۱۴/۰۱۷) نیز معنادار بود و تمرینات در گروه اصلاحی موثرتر بود. نتیجه گیری:نتایج بیانگر موثر بودن هر دو برنامه تمرینی بوده، اما برنامه تمرینات اصلاحی بر بهبود فاکتورهای درد و حس عمقی مفصل زانو موثرتر از گروه EMS بود. بنابراین کاردرمانان می توانند از نتایج این تحقیق در درمان بیماران استفاده کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهاره صادق
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
نادر رهنما
استاد گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان ، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :