بررسی پتانسیل تولید ارگانیک ریحانOcimum basilicum با استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 615

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_462

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

استفاده از کوهای آلی به دلیل تأثیر مناسب در اصلاح خصوصیات فیزیک و شیمیایی خاک، کاهش عوارض زیست محیطی و رشد بهتر گیاه از جمله راهکارهای مناسب در تولید ارگانیک گیاهان مخصوصاً گیاهان دارویی می باشد. در این راستا آزمایشی گلخانه ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار کودی و سه تکرار در سال زراعی 91-1390 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده تربیت مدرس روی گیاه دارویی ریحان انجام شد. تیمارها شامل شاهد (عدم کوددهی)ع کود شیمیایی ، کود دامی در دو سطح 20 و 40 درصد حجمی، ورمی کمپوست در دو سطح 20 و 40 درصد حجمی و کود بیوفسفات بارور 2 بودند. نتایج نشان داد که تیمار وری کمپوست 20 درصد بیشترین وزن تر و خشک گیاه را تولید کرد. تیمارهای ورمی کمپوست 20 و 40 درصد ودامی 20 درصد بیشترین ارتفاع گیاه را باعث شدند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که کودهای آلی به ویژه ورمی کمپوست نسبت به کودهای شیمیایی برتری داشته و گیاه ریحان نیز به کودهای آلی پاسخ مثبت داده است.

نویسندگان

معین ناییجی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربتی مدرس تهران

محمدکاظم سوری

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :