ارزیابی قدرت پرواز زنبور پارازیتویید ( Hym.: Eulophidae ) Oomyzuz sokolowskii kurdiumovدر نسل های مختلف در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_066

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

مقایسه قدرت پرواز از معیارهای کنترل کیفی زنبورهای پارازیتویید می باشد. در این تحقیق تاثیر نسل روی قدرت پرواز زنبور (Lep.: plutellidae) بررسی گردید. برای این منظور شفیره های پارازیتوئید از مزارع کلم که بر روی شب پره پشت الماسی کلم sokolowskii فعالیت می کنند جمع آوری و در 7 نسل متوالی در شرایط آزمایشگاهی روی لاروهای سن 2 و 3 شب پره پشت الماسی Plutella xylostella کلم پرورش داده شدند آزمایش تعیین قدرت پرواز در نسل های دوم، سوم، چهارم، پنجم و هفتم با استفاده از لوله پلیکای مشکی استوانه ای کل انجام گرفت پس از تلف شدن زنبور ها در آون، درصد زنبورهای ماده بی تحرک، راه رونده و پرواز کننده به سمت نور در نسل های مختلف محاسبه گردید. نتایج مقایسه آماری نشان داد با افزایش تعداد نسل قدرت پرواز و تحرک زنبور O. sokolowski کاهش و درصد زنبور های فاقد قدرت پرواز افزایش یافت. در نسل دوم، سوم و چهارم به طور متوسط 1/27 ± 52/1 درصد از زنبورها قدرت پرواز، 1/51 ± 29/6 درصد توانایی راه رفتن و 1/55 ± 17/1 درصد فاقد قدرت پرواز بودند. بیشترین درصد فاقد قدرت پرواز و تحرک (1/38 ± 76/4٪) در نسل هفتم مشاهده شد. نتایج نشان داد که قدرت پرواز و تحرک زنبور O. sokolowskii در شرایط پرورش مداوم آزمایشگاهی به تدریج کاهش می یابد.

کلیدواژه ها:

شب پره پشت الماسی کلم ، قدرت پرواز و نسلOomyzuz sokolowskii

نویسندگان

شعبان رنجبری

دانشجوی سابق ارشد حشره شناسی گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه.

محمدحسن صفرعلیزاده

دانشیار گروه گیاه پزشکی گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه.

شهرام آرمیده

استادیار گروه گیاه پزشکی گروه حشره شناسی کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :