ارزیابی جمعیت و تنوع علفهای هرز تحت تأثیر نسبتهای مختلف کشت مخلوط درهم جو با ماشک گل خوشه ای
محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 841
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA02_058
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
چکیده مقاله:
این آزمایش به منظور بررسی اثر نسبتهای مختلف جایگزینی کشت مخلوط جو با ماشک گلخوشه ای بر جمعیت، تراکم و شاخص تنوععلفهای هرز، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 92-1391 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار (شامل 75٪ ماشک + 25٪ جو، 50٪ ماشک + جو 25٪ ماشک + 75٪ جو و کشت خالص هر دو گیاه) و چهار تکرار اجرا شد. نمونه برداری از علفهای هرز در دو مرحله ابتدا و اواسط فصل رشد انجام شد. نتایج نشان داد که در دو مرحله نمونه برداری، 13 گونه علف هرز مشاهده شد که شامل هفت گونه یکساله پهن برگ، سه گونه یکساله باریک برگ و سه گونه چندساله پهن برگ بودند. کمترین و بیشترین تعداد گونه علف هرز در مرحله اول و دوم به ترتیب برای تیمار 75 % ماشک+ 25 % جو (به ترتیب با شش و سه گونه)و کشت خالص جو (به ترتیب با نه و هفت گونه) مشاهده شد. در مرحله اول و دوم نمونه برداری، پایینترین شاخص شانون علفهای هرز برای تیمار 75٪ ماشک + 25٪ (به ترتیب با 0/24 و 0/09 و بالاترین میزان برای کشت خالص جو (به ترتیب با 0/96 و 0/71 به دست آمد. کشت مخلوط جو با ماشک بدلیل آزادسازی ترکیبات دگرآسیب توسط ماشک باعث کاهش تراکم، وزن خشک و تنوع علفهای هرز شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قربانعلی اسدی
استادیار بوم شناسی زراعی گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سرور خرم دل
استادیار بوم شناسی زراعی گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
النا ابراهیمیان
دانشجوی دکتری بوم شناسی زراعی گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :