سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین شمال و شمال شرق شاهرود (امیرآباد، زرینکمر و سیاه کوه)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,031

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIAG01_097

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین شمال و شمال شرق شاهرود (امیرآباد، زرینکمر و سیاه کوه)

مجموعه های آتشفشانی منطقه مورد مطالعه (امیرآباد، زرین کمر و سیاه کوه) درپهنه البرز شرقیو در شمال و شمال شرقشهرستان شاهرود واقع شده اند. این منطقه طی دوران سنوزوئیک به شدت تحت تأثیر فازهای کوهزایی آلپی قرار داشتهوفعالیتهای آتشفشانی ائوسن در تمام طول آن دیده می شود. ترکیب سنگ شناسی منطقه اغلب تراکیتی و حدواسط است وتوفیتها پراکندگی وسیعی دارند.این سنگهای آتشفشانی تنوعی از بافت های پورفیری،جریانی وگلومروپورفیری را نشانداده و بطور عمده حاوی کانی های اولیه شامل مگنتیت، پیروکسن، پلاژیوکلاز و فلدسپات آلکالن می باشند.داده هایژئوشیمیایی شامل اکسیدهای اصلی، عناصرفرعی و کمیاب و نادر خاکی، مبین تفریق ماگمایی وتبلورتفریقی گستردهمی باشد،بر اساس این مطالعات، ماگماتیسم منطقه از نوع آلکالن و بیشتر از نوع پتاسیک است.نتایج حاصل از مطالعات پترولوژی،ژئوشیمی و بررسی نمودارهای هارکر، عنکبوتی و تکتونوماگمایی، غنی شدگی در LILE و LREE و تهی شدگی از HFSE در نمونه های منطقه مورد مطالعه، حاکی از این است که احتمالاً ماگمای اولیه، نشأت گرفته از گوشته فوقانی بوده و در محدوده کمان قاره ای تشکیل شده است.

کلیدواژه های ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین شمال و شمال شرق شاهرود (امیرآباد، زرینکمر و سیاه کوه):

سنگهای آتشفشانی- رسوبی ائوسن ، آلکالن ، کمان قارهای ، شاهرود

نویسندگان مقاله ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین شمال و شمال شرق شاهرود (امیرآباد، زرینکمر و سیاه کوه)

محمدجواد مومن

کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه شاهرود، دانشکده علوم زمین

حسین مهدیزاده شهری

استاد، دکترای پترولوژی، دانشگاه شاهرود، دانشکده علوم زمین، گروه پترولوژی و زمین شناسی اقتصادی

فردین موسیوند

استادیار، دکترای زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه شاهرود، دانشکده علوم زمین، گروه پترولوژی و زمین شناسی اقتصادی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
- جعفریان، م.ب.، جلالی، ع. (1383)، نقشه زمین شناسی1:10000 خوش ...
- شهرابی، م.، (1369)، نقشه زمین شناسی1250000 گرگان. انتشارات سازمان ...
-Blatt, H.& Tracy, R. J.. 1996. "Petrology, Igneous .Sedimentary, and ...
_ : _ _ ian - Cox K. G., Bell, ...
_ _ _ _ _ _ _ armolyuk, v. V., ...
- Wilson, M., 1989. "Igneous Petrogenesis": A Global Tectonic Approach. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین شمال و شمال شرق شاهرود (امیرآباد، زرینکمر و سیاه کوه)" توسط محمدجواد مومن، کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشگاه شاهرود، دانشکده علوم زمین؛ حسین مهدیزاده شهری، استاد، دکترای پترولوژی، دانشگاه شاهرود، دانشکده علوم زمین، گروه پترولوژی و زمین شناسی اقتصادی؛ فردین موسیوند، استادیار، دکترای زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه شاهرود، دانشکده علوم زمین، گروه پترولوژی و زمین شناسی اقتصادی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سنگهای آتشفشانی- رسوبی ائوسن، آلکالن، کمان قارهای، شاهرود هستند. این مقاله در تاریخ 29 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1031 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مجموعه های آتشفشانی منطقه مورد مطالعه (امیرآباد، زرین کمر و سیاه کوه) درپهنه البرز شرقیو در شمال و شمال شرقشهرستان شاهرود واقع شده اند. این منطقه طی دوران سنوزوئیک به شدت تحت تأثیر فازهای کوهزایی آلپی قرار داشتهوفعالیتهای آتشفشانی ائوسن در تمام طول آن دیده می شود. ترکیب سنگ شناسی منطقه اغلب تراکیتی و حدواسط است وتوفیتها پراکندگی وسیعی دارند.این ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی آتشفشان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ژئوشیمی و پتروژنز سنگهای آذرین شمال و شمال شرق شاهرود (امیرآباد، زرینکمر و سیاه کوه) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.