شناسایی عوامل اقتصادی و اجتماعی توسعه مدیریت مشارکتی آبیاری و ارائه راهکارهای لازم؛مطالعه موردی شبکه آبیاری دشت میاندربند کرمانشاه
محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 688
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WRM05_452
تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393
چکیده مقاله:
بخش کشاورزی، 70 درصد آب های استحصالی جهان را مصرف می نماید. این رقم در کشورهای در حال توسعه ، 85 درصد و در ایران 93 درصد است. منابع آب در اغلب نقاط جهان و ایران، با بیشترین بحران مواجه است و استفاده بهینه و پایدار از آن ضروری می باشد. 8/1 میلیون هکتار از اراضی آبی کشور تحت پوشش شبکه های آبیاری و زهکشی قرار دارد و عموما اهداف آنها حاصل نشده است و عملکردشان اغلب رضایت بخش نیست. دلیل اصلی این ضعف و ناکارآمدی شبکه های آبیاری را باید در جنبه های مدیریتی و اجتماعی و عدم تعلق خاطر کشاورزان به شبکه ها جستجو کرد. این مطالعه در سال 1391 انجام شد و طی آن ، عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر توسعه پایدار مدیریت مشارکتی آبیاری میاندربند شناسایی و تحلیل شده است. جامعه آبیاری تحقیق 807نفر بوده و حجم نمونه 81 نفر تعیین گردید. نتایج نشان می دهد اصلی ترین عامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر توسعه مدیریت مشارکتی آبیاری در این شبکه به ترتیب کاهش هزینه های مالی بهره برداری و نگهداری شبکه با ضریب تغییرات 0/109 و تصمیم گیری در شرکت های تعاونی آب بران بر اسا نظر جمعی اعضا با ضریب تغییرات 0/113 می باشد. بر اساس نتایج تحقیق راهکارهای عملیاتی لازم ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس جنگی مرنی
کارشناس آبیاری و زهکشی و دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
سید مهدی میردامادی
عضو هیئت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
فرهاد لشگرآرا
رییس گروه آموزشی مهندسی کشاورزی (توسعه روستایی)دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :