سال انتشار: 1392
محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
کد COI مقاله: WRM05_157
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 325
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نوسانات سطح آب زیرزمینی دشت اردبیل
چکیده مقاله:
با رونق کشاورزی از دهه 60 به بعد، و به تبع آن افزایش بی رویه برداشت از سفره آب زیرزمینی در دشت اردبیل و نبود توازن برداشت با تغذیه، تداوم خشکسالی های بیش از یک دهه اخیر و هم چنین محدود شدن تغذیه طبیعی ( ناشی از اجراشدن طرحهای توسعه منابع آب)، افت سطح آب زیرزمینی شروع و رفته رفته افزایش یافت و بالاخره در تاریخ 1387/3/12 به منظور کنترل روند قسمتی از افت ایجاد شده، کل دشت، از سوی وزارت نیرو ممنوعه اعلام گردید. در این مقاله به منظور مطالعه و تحلیل تغییرات سطح آب زیرزمینی کل دشت اردبیل با لحاظ شرایط توپوگرافی و زمین شناسی به چهار زون تقسیم شده است. محاسبات نشان می دهد بیشترین مقدار افت در زون 1 (جنوب شرقی دشت) با سطح آب 12,56- می باشد و روستاهای آقا باقر و قصاب تپه با سطح آب 6,88 - مربوط به زون 2 (شمال شرقی دشت) و انزاب پایین با سطح آب 1,02 - مربوط به زون 3 (شمال غربی دشت) در رتبه های بعدی قرار می گیرند. همچنین تغییرات تراز آب زیرزمینی از جنوب شرقی و حاشیه ارتفاعات به سمت مرکز و شمال غرب دشت به تدریج از ارتفاع سطح آب زیرزمینی کاسته می شود.
کلیدواژه ها:
دشت اردبيل، خشكسالي، آب زيرزميني، افت سطح
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/269093/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حاتمی، حمید و دیندارسوها، اسداله،1392،بررسی نوسانات سطح آب زیرزمینی دشت اردبیل،پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/269093
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، حاتمی، حمید؛ اسداله دیندارسوها)
برای بار دوم به بعد: (1392، حاتمی؛ دیندارسوها)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تغییرات سطح آب دریاها با استفاده از تکنیک تداخل سنجی راداری
- بررسی روش آنالیز طیفی کمترین مربعات (Ieast square spectral analysis)
- پدافند غیرعامل و ضرورت استفاده از اینترنت اشیاء در به کارگیری سیستم ها
- ارزیابی آسیبپذیری آبخوان دشت اردبیل با استفاده از روش دراستیک
- نقش انجماد و نگهداری سلول های جنسی در حفظ تنوع زیستی آبزیان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.