بررسی میزان تاثیر آموزش در تغییر آگاهی و رفتارهای تغذیه ای (میان وعده غذایی)در دانش آموزان دخترهنرستان بهیاری الزهرا (س) شهرستان گناوه سال 1392
محل انتشار: اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 781
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNCSF01_334
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
زمینه و هدف:فعالیت روانه، برنامه و کارهای مدرسه، ورزش، فعالیتهای اجتماعی و فعالیتهای خارج از مدرسه نیاز به انرژی زیادی دارد. این انرژی از غذایی که خورده میشود تامین میگردد، اگر الگوی رشد نوجوان متعادل نباشد (چاق یا لاغر باشد). این دو موقعیت مقدار غذای موردنیاز او را تعیین خواهد کرد. یعنی ممکن است لازم باشد مقدار دریافت خود را کمتر یا بیشتر کند. روش بررسی:مطاله حاضر یک پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع نیمه تجربی می باشد که گردآوری اطلاعات از سه روش مشاهده و مصاحبه و پرسشنامه استفاده کرده است تعداد 40 نفر از دانش آموزان پایه دو متوسطه در سال 1392 در شهرستان گناوه می باشد و 40 نفر به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. پس از اجرای برنامه آموزش در خصوص آشنایی با میان وعده های غذایی سالم وبهداشتی برای گروه مورد که به دو روش مستقیم (سخنرانی)و غیر مستقیم(استفاده از پمفلت) میزان تاثیر آموزش برآگاهی و عملکرد دانش آموزان مورد سنجش قرار گرفت.اطلاعات بدست آمده با نرم افزار spss تجزیه وتحلیل آماری گردید. یافته ها:نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که آگاهی دانش آموزان از 32% به 48% و شناخت و تاثیر آموزش به صورت میان وعده غذایی سالم آنها از 25% به 45% ارتقاء یافت صورت مستقیم نسبت به آموزش به روش غیر مستقیم سودمند تر گزارش گردید. (0/001>p). نتیجه گیری: از آنجایی که نیاز است انسان ها چگونه زیستن را با استفاده از تغذیه ی سالم یاد بگیرند و بهترین زمان آن دوره ی نوجوانی و بلوغ است لذا باید در محتوای کتب درسی مطالبی از تغذیه سالم آورده شود یادر این زمینه کتاب جداگانه ای در اختیار دانش آموزان قرار بگیردد. تغذیه چیزی نیست که بتوان آن را به کسی تحمیل یا هدیه کرد. بلکه با آموزش و تشویق می توان آن را گسترش داد و افراد را به استفاده از تغذیه سالم ترغیب نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سهیلا محمد علیپور
سرپرست هنرستان بهیاری کارشناس پرستاری،دانشگاه علوم پزشکی بوشهر،هنرستان بهیاری الزهراء(س)
کوکب نظام زاده
مربی هنرستان بهیاری کارشناس پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، هنرستان بهیاری الزهرا (س)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :