مقایسه میزان کربن لاشبرگ گونه های مرتعی Bromus tomentellus و Prangos ferulaceae در مدت زمان یک سال (مطالعه موردی: ایستگاه آموزشی پژوهشی حسین آباد استان فارس)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 540
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECONF01_258
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
چکیده مقاله:
لاشبرگ ها همراه با دیگر بقایای گیاهی از جمله ریشه های مرده و شاخه ها، منابع اصلی انرژی، کربن و دیگر عناصر غذایی برای موجودات زنده خاکزی هستند [11] . لاشبرگ بهترین عامل در امر حفاظت و پایداری خاک است که در اثر تجزیه ی آنها درصد مواد آلی خاک افزایش یافته که ضمن اصلاح خاصیت شیمیایی آن، تولید و محصول گیاهی را افزایش می دهد [7] . در این مطالعه از تکنیک کیسه لاشبرگ [ 51،51 و 9 ] با ابعاد 20×20 سانتی متر و منافذ دو میلی متر استفاده می شود. پس از اخذ نتایج آزمایش، تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار ( SPSS (V.20 و رسم نمودارها به کمک نرم افزار Excel انجام شد. مقدار کربن اندام ساقه در گونه ی B.tomentellus پس از 12 ماه به 49/96 درصد کاهش یافت. مقدار کربن اندام ساقه درگونه ی P.ferulaceae پس از 12 ماه به 43/37 درصد کاهش یافت. مقدار کربن اندام برگ در لاشبرگ این گونه، پس 12 ماه به 20/15 درصد کاهش یافت. مقدار کربن ترکیب برگ و ساقه این گونه پس از 12 ماه به 37/20 درصد کاهش یافت. مقدار کربن ترکیب برگ و ساقه گونه های B.tomentellus و P.ferulaceae پس از 12 ساقه هر دوگونه نسبت به برگ و حالت ترکیبی می باشد. دلیل آن را می توان به تراکم بیشتر ساقه گونه های مذکورو در نتیجه افزایش سطح کربن گیری مربوط دانست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا یوسفی
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زینب جعفریان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سیدمحمد حجتی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمد طیبی خرمی
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بعثت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :