سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: ARUES01_084
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 443
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین مبانی معماری تعاملگرا؛ لازمه ی شکل گیری بناها و بافتارهای بومی متعامل مبتنی بر دانش روز، محیط، فرم- عملکرد و نقشه های شناختی مخاطبان
چکیده مقاله:
بینش تک قطبی به فرآیند طراحی یکی از معضلاتی است که در طول سالها همواره سایه ی خود را بر حرفه ی معماری گسترانیده است. این امر به دلیل یکجانبه نگری و عدم توجه لازم و کافی به سایر عوامل تأثیرگذار در روند طراحی، طراح را از دستیابی به معماری مطلوب و کلنگر باز میدارد. به عنوان مثال، تأکید صرف بر روی مسائل عملکردی و بی توجهی به مفاهیمی همچون بوم و سلیقه ی کاربران تقلیل خصوصیات هویتی را در اثر معماری حاصل به همراه خواهد داشت. مفهوم پذیری مبانی کالبدی هر بنای معماری با توجه به میزان برقراری تعامل چندسویه میان پارامترهای توافق پذیر در یک کل معنادار میشود. همخوانی و تعامل سازنده میان اثر معماری، تکنولوژی روز و محیط پیرامون بر اساس روابط درون سازمانی و برون سازمانی تعریف شده و ملموس میان اجزا میسر میگردد. در این راستا توجه به ابعاد کمی و کیفی محیط که ساختار اصلی هر مجموعه را شکل می بخشند، تعاملی همگرا و دوسویه میان لایه های ساختاری- بطنی را موجب شده که در نهایت به احساس رضایت کاربران از مکان طراحی شده منجر میشود. همچنین فهم و ادراک مخاطبان از فضای حادث شده، عامل تعیین کننده ای است که می بایست در روند طراحی در نظر گرفته شود و در نهایت طرحوارهای با کیفیت، همسو با تکنولوژی روز و دانش بومی خلق کند. هدف اصلی این تحقیق دستیابی به روند طراحی تعاملگرا و بینشی جامع و تعریف شده است که بر اساس تجزیه و تحلیل و اعمال روابط متعامل میان چهار عامل اصلی تکنولوژی سازه، زیبایی فرم و عملکرد، محیط و داده های بومی و در نهایت تصورات ذهنی و نقشه های شناختی مخاطبان در هویت بخشی به یک اثر معماری شکل می گیرد. تحلیل کمی-کیفی و تا حدودی توصیفی-تحلیلی به عنوان روش تحقیق مورد استفاده قرار گرفته اند.
کلیدواژه ها:
معماري تعامل گرا، سازه - تكنولوژي، نقشه هاي شناختي، محيط، فرم- عملكرد
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/263342/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قدس، حسین و مرادی نسب، حسین،1392،تبیین مبانی معماری تعاملگرا؛ لازمه ی شکل گیری بناها و بافتارهای بومی متعامل مبتنی بر دانش روز، محیط، فرم- عملکرد و نقشه های شناختی مخاطبان،اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار،همدان،،،https://civilica.com/doc/263342
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، قدس، حسین؛ حسین مرادی نسب)
برای بار دوم به بعد: (1392، قدس؛ مرادی نسب)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحلیل بررسی سازه دیاگرید در معماری سبک اکوتک (نمونه موردی: برج اداری سوییس ری لندن)
- طراحی پارتیشن متحرک با استفاده از الگوهای هندسی، بر پایه مطالعه و تحلیل انواع جداکننده های متحرک
- طراحی تعامل گرا، نگرشی نو در خلق فضاهای معماری و شهری
- تاثیر تکنولوژی بر هویت معماری بومی
- سهم فضای بینابین در تعاملات اجتماعی (مورد مطالعه تاتر شهر)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- یادگیری عمیق در سنجش از دور کشاورزی
- بررسی روش های معماری پایدار در گیلان و تاثیر اقلیم
- شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت شهروندان در مدیریت شهری (مطالعه موردی شهرداری سنندج)
- تحلیل تکنولوژی ساخت سازه های ضد زلزله در ژاپن و بررسی چگونگی و امکان اجرای آن در ایران
- نقش سیستم IPD (تحویل پروژه یکپارچه) و زیرساخت های آن، در چگونگی تقلیل چالش های فرایند طراحی در صنعت ساخت وساز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.