تجزیه و تحلیل روند صید و صیادی بر اساس آمار صید و تخمین پتانسیل برداشت آن برای سالهای آتی (مطالعه موردی آب های دریای خزر)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,273

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CFAAI01_020

تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1393

چکیده مقاله:

در این بررسی به کمک یک مدل خطی ساده و با استفاده از آمار و اطلاعات صید و صیادی آب های دریای خزر در یک دوره ده ساله از سال 1376 تا 1385، روند صید مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین به کمک معادله خطی، پتانسیل صید ماهیان استخوانی برای سال آتی محاسبه شد. آنالیز خطی روند صید ماهیان استخوانی نشان داد که در مورد برخی گونه ها مثل شگ ماهیان، کلمه، سیاه کولی، شاه کولی، ماش و سپس روند صید کاهشی و در مورد برخی دیگر از گونه ها مثل سیم، سفید، کپور ماهیان و اردک ماهی روند صید ا فزایشی است ولی در مجموع کل صید ماهیان استخوانی در آب های دریای خزر دارای روند نسبتا پایدار و ثابت است. در مورد ماهیان خاویاری و کیلکا ماهیان علاوه بر کاهش میزان صید، در ترکیب گونه ای صید آنها نیز تغییراتی مشاهده می شود به طوری که در گروه اول قره برون (Acipenser persicus) و در گروه دوم کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) به عنوان صید غالب شناسایی شدند. به نظر می رسد رهاسازی زیاد بچه ماهیان قره برون و نیز تغییر شرایط اکولوژیکی دریای خزر به ویژه بعد از هجوم شانه دار یکی از دلایل عمده تغییر ترکیب صید ماهیان خاویاری و کیلکا ماهیان باشد. به منظور ترمیم ذخایر آبزیان دریای خزر، جلوگیری از ورود آلاینده ها به زیستگاههای آبزیان، تکثیر مصنوعی گونه های اقتصادی و در معرض خطر و رهاسازی آنها در مکان های مناسب و ترمیم جایگاههای تکثیر طبیعی قابل پیشنهاد می باشد.

کلیدواژه ها:

مدل خطی ، آمار و اطلاعات صید و صیادی ، دریای خزر

نویسندگان

پریما علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان شیلاتی، دانشگاه هرمزگان

مهدی قدرتی شجاعی

دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

سیدامین اله تقوی مطلق

استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات شیلات ایران - تهران

ایمان سوری نژاد

استادیار گروه شیلات دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Conference on the Fisheries and Aquatic Animals in Iran 22 ...
  • marine fishs _ nding (1950-1994). er No.339. Rome, Italy. ...
  • -Kho dorevskaya, R.P., Zhuravleva, O.L., Vlasenko, A.D. 1997. Present status ...
  • Faculty of Natural Resources and Marine Sciences, Tarbiat Modares University, ...
  • Iranian Fisheries Research Organization, Tehran ...
  • نمایش کامل مراجع