شبیه سازی و بهینه سازی اتّصال بالائی سلّول های خورشیدی با استفاده از نرم افزار PC1D
محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران ۱۳۸۴
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,213
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPC84_070
تاریخ نمایه سازی: 5 اسفند 1385
چکیده مقاله:
یکی از مسائل مورد توجه در طراحی سلّول های خورشیدی، بهینه سازی ابعاد اتّصال بالائی آن ها است . با افزایش مساحت اتّصال بالائی، اتلاف های ناشی از مقاومت در فلز اتّصال، مقاومت بین فلز و نیمرسانا و نیز اتلاف ناشی از جریان افقی در سطح بالائی سلّول، کاهش یافته ولی با این کار اتلاف انرژی ناشی از سایة به دست آمده است . این نرم PC1D ایجاد شده، افزایش خواهد یافت . در این مقاله ابعاد بهینه ای برای اتّصال بالائی سلّول های خورشیدی، با استفاده از نرم افزار افزار، اصولاً برای شبیه سازی سلّول های خورشیدی یک بعدی طراحی شده است، بنابر این با توجه به دو بعدی بودن مسئله، قسمتی از محاسبات باید به طور تحلیلی انجام شود تا بتوان اثرات دو بعدی را، در این نرم افزار شبیه سازی نمود . در این راستا، معادل با هر یک از چهار افت انرژی اصلی مربوط به اتّصال بالائی ، یک مقاومت تعریف گردید . سپس با شبیه سازی و محاسبة بازدهی سلّول، برای پنجاه فاصلة مختلف بین انگشتی ها، فاصلة بهینة بین انگشتی ها برای دستیابی به بازدهی بیشینه به دست آمد که برای سلّول شبیه سازی شده در این مقاله، فاصلة بهینة 3/58 mm تعیین گردید . طبیعی است با تغییر هر یک از مشخصه های فیزیکی سلّولخ ورشیدی، این فاصلة بهینه باید مجدداً محاسبه شود .
نویسندگان
فرزاد بهافرید
گروه فیزیک دانشگاه تهران
عزت الله ارضی
گروه فیزیک دانشگاه تهران
ابراهیم اصل سلیمانی
گروه برق و کامپیوتر دانشکده فنی دانشگاه تهران ، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :