شیوه استقرار قوس ها و منحنی ها در مناطق با شیب زیاد و بررسی خطر پدیده آکواپلانینگ در این مناطق

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC13_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ذوقی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، رجایی شهر

علیرضا شورشی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، رجایی شهر

کیانوش سیامردی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

امید رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

قسمت اول این مقاله استقرار مکانی طرح هندسی به همراه مقاطع مستقیم و منحنی قوس هندسی را ارائه می‌دهد.انواع پروفیل‌های عرضی قابل طراحی در یک جاده اعم از قسمت‌های مستقیم و قسمت‌های منحنی شکل شرح داده می‌شود . سپس استقرار یک منحنی به صورت مجزا مطابق با استاندارد STAS 863-85 شرح داده شده است. منحنی‌های متوالی، هم در جهت موافق و هم در جهت مخالف قوس‌هاارائه می‌شود و استقرار یک قوس برای بزرگراه‌‌ها مطابق استاندارد PD162-2002 نیز ارائه می‌گردد. در کلیه این حالات چگونگی زهکشی آب از سطح راه و خطرات بالقوه جریان آب برای وسایل نقلیه نشان داه شده است. نتایج نشان داد همیشه خطر وقوع تصادف به دلیل آکواپلانینگ یا لیزخوردگی لاستیک بر روی‌‌ آب وجود دارد. مقاله حاضر عوامل مؤثر بر ووقع آکواپلانینگ را مورد بررسی قرار می‌دهد. در نهایت یک مطالعه موردی بر روی قسمتی از قوس جاده در یک ناحیه دراای سراشیبی انجام می‌شود و با یک منطقه مسطح مقایسه و خطر ناشی از آکواپلانینگ برای این مناطق نشان داده می‌شود.

کلیدواژه ها

آکواپلانینگ ، استقرار قوس ها ، کلوتوئید، سطح راه، زهکشی آب، طراحی راه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.