ارزیابی ترس و خطر کودکان در هنگام عبور از خیابانهای شهری و تأثیر عوامل آموزشی مرتبط در کاهش میزان تصادفات آنها (مطالعه موردی: شهرستان بهشهر)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 798
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC13_026
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
عملکرد واقعی کودکان در عملیات زمانبندی دیداری و امنیت عبور دجار مشکلاتی بوده و قادر نیستند عناصر زمانی دیداری (فاصله و سرعت) را با عامل ترس و خطر ترکیب کرده و عبور ایمنی از خیابانها داشته باشند. براساس مطالعات انجام شده گروه سنی زیر 10 سال با 22 درصد از تلفات عابرین، از جمله گروههای آسیبپذیر در سوانح خیابانی هستند. این امر بیانگر لزرم مطالعه و شناخت رفتار کودکان در ترافیک و به ویژه زمان عبور از خیابان های شهری میباشد. هدف مقایسه و بررسی احساس ترس، خطر و ترکیب آنها در چهار موقعیت ترافیکی و در گروههای سنی پیشدبستانی، سوم دبستان و بزرگسالان و نیز کشف عامل غالب در گروهها و انتخاب شیوه های آموزشی مناسب برای کودکان میباشد. در این مطالعه از یک مدل رومیزی استفاده و دادهها از طریق مصاحبه و مشاهده گردآوری شده است. جامعه آماری تحقیق کودکان پیشدبستانی و سوم دبستان و نیز بزرگسالان در بهشهر میباشد که طی فرآیند نمونهبرداری 82 نفر انتخاب گردیدند. نتایج به دست آمده حاکیست اختلاف نمرات ترس، خطر و ترکیب این دو بین گروههای سنی معنیدار میباشد. (P<0/05) در کودکان عامل غالب ترس بوده و نمیتوانندعامل خطر را درک و فاصله و سرعت را با عامل ترس و خطر ترکیب کنند و عبور ایمنی از خیابانها داشته باشند. در حالی که در بزرگسالان عامل غالب خطر بوده و قادرند ترس و خطر را با هر دو مفهوم فاصله و سرعت درک کرده و با هم ادغام کنند.
نویسندگان
مازیار قاسم زاده سنگرودی
دانشجوی کارشناسی ارشد راهوترابری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران(مازندران ، بهشهر ، فراش
کامران رحیم اف
عضو هیآت علمی دانشگاه پیام نور مرکز شمیرانات تهران ( تهران ، تهران )
مریم ضابط
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه رازی کرمانشاه( کرمانشاه ، کرمانشاه )
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :