بررسی منطقه‌ای منحنی سنجه رسوب با تغییرات زمین‌شناسی و کاربری اراضی در اقلیم نیمه مرطوب (مطالعه موردی: حوزه‌های آبخیز میرقاسم و سنقز)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 639

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MYBOOD01_183

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

یکی از روش‌های برآورد رسوب استفاده از آمار ایستگاه‌های هیدرومتری و برقراری رابطه بین دبی آب و دبی رسوب به عنوان منحنی سنجه رسوب می‌باشد. به دلیل اهمیت این منحنی‌ها در برآورد رسوب در ایران و نبود اطلاعات و آمار کافی در اکثر حوزه‌ها، تحقیق حاضر سعی شده با تعیین و بررسی منحنی‌های سنجه در برخی ایستگاه‌های دارای آمار و در نظر گرفتن برخی عوامل مؤثر درتولید سرب، تأثیر و یا عدم تأثیر این متغیرها بر تغییر منحنی‌های سنجه در هر اقلیم به طور منطقه‌ای بررسی شود، تا از نتایج حاصل بتوان در حوزه‌های فاقد آمار بهره‌ گرفت. به این منظور دو حوزه آبخیز میرقاسم و سنقز در اقلیم نیمه مرطوب با طول دوره اماری مشتکر 22 سال (1391-137)‌انتخاب و منحنی سنجه رسوب برای آن‌ها رسم گردید. به منظور مقایسه میزان رسوب تولیدی در ایستگاه‌های مذکور، بین درصد زمین‌شناسی غالب هر منطقه و درصد کاربری اراضی غالب هر منطقه با شیب منحنی سنجه لگاریتمی حوزه‌ها رابطه رگرسیونی برقرار شد. این رابطه برای حوزه‌های آبخیز مذکور در سطح 90 درصد معنی‌دار است. با توجه به نتایج به دست آمده از مقایسه منحنی سنجه رسوب شده در نرم‌افزار Excel برای حوزه‌های آبخیز مورد مطالعه و هم‌چنین نتایج به دستآمده از رابطه رگرسیونی بین شیب منحنی سنجه رسوب و درصد مساحت زمین‌شناسی و کاربری‌ اراضی این حوزه‌های آبخیز از طریق نرم‌افزار spss،عامل زمین‌شناسی باعث تغییر در شیب منحنی سنجه رسوب بین دو حوزه آبخیز میرقاسم و سنقز شده است.

نویسندگان

علی اکبر جمالی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

محمد حسن زاده نفوتی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

فریبا محسنی سرداری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مساعدی ابوالفضل، 1385. بهینه سازی روابط دبی جریان و دبی ...
  • مازینی فرشته، خوشرفتار رضا، 1390.بررسی آماری دبی و رسوب حوزه ...
  • معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، 1391. راهنمای محاسبه بار ...
  • فرخ زاده بهنوش، مهدوی محمد، سلاجقه علی، 1389.بررسی منطقه‌ای منحنی ...
  • مرتضایی قاسم، 1376.بررسی تاثیر فاکتورهای موثر بر منحنی سنجه رسوب ...
  • Walling D. E.1977. Assessing the accuracy of suspended sediment rating ...
  • نمایش کامل مراجع