بررسی پتانسیل آللوپاتیک عصاره آبی آفتابگردان(Helianthus annuus) بر علف هرز قیاق(Sorghum halapense )
محل انتشار: اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 656
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF01_0699
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی اثر آللوپاتیک عصاره گیاه آفتابگردان بر رشد و فعالیت برخی آنزیم ها، غلظت مالون دی آلدئید، محتوای کلروفیل، میزان تنفس و فتوسنتز گیاهچه قیاق به صورت گلدانی بر پایه طرح کاملا تصادف ی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل غلظت های عصاره آفتابگردان در سه غلظت 20،10و 30 درصد و تیمار آب مقطر (شاهد) بود. نتایج نشان دادند که غلظت های مختلف عصاره آفتابگردان باع ث کاهش معنی دار رشد گیاهچه و فعالیت آنزیم های کاتالاز و ساکاروز سنتتاز و افزایش میزان فعالیت آنزیم گوایکول پراکسیداز گیاهچه قیاق شدند. همچنین با افزایش غلظت عصاره، محتوای کلروفیل و فتوسنتز در برگ قیاق کاهش و میزان تنفس و غلظت مالون دی آلدئید افزایش یافت.بطور کلی، نتایج نشان داد که افزایش غلظت عصاره آفتابگردان از طریق کاهش فعالیت آنزیم های حیاتی نظیر کاتالاز و ساکاروز سنتتاز و افزایش تنفس باعث کاهش رشد گیاهچه قیاق گردید . بنابراین، به نظر می رسد پتانسیل استفاده از عصاره این گیاه زراعی به عنوان علف کش بیولوژیکی وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایران پورجاسم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، دانشجوی کارشناسی ارشدرشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز ، شوشتر، ایران
روزبه فرهودی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، شوشتر، ایران
عادل مدحج
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، شوشتر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :