تعیین جوامع گیاهی منطقه شکار ممنوع چالدره (سه هزار تنکابن)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 546

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_0294

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

اثرات دراز مدت عناصر اقلیمی بر موجودات، شرایط زیستی مشخصی را به وجود می آورد. به طوری که در هر اقلیم گیاهان معینی با سازگاری خاص مشاهده میگردند که دارای خصوصیات رشد و نمو مشابه بوده و حدود تحمل عوامل محیطی خاص خود را دارند. این تحقیق با هدف جمع آوری، شناسایی و تعیین پراکنش جوامع گیاهی منطقه شکار ممنوع چالدره سه هزار تنکابن انجام گرفت. در این تحقیق با توجه به ضرورت شناخت گونه های درختی، درختچهای و علفی ابتدا لیست فلورستیک منطقه شکار ممنوع چالدره تهیه و با توجه به مطالعات کتابخانه ای و مشاوره با افراد متخصص، اقدام به شناساییگونه ها در منطقه گردید سپس با مراجعه به عرصه های طبیعی، مناطق پراکنش و دیگر خصوصیات هر یک از گونه ها تعیین گردید. نمونه برداری از افراد جامعه به روش سطح حداقل بود . ریختارهای گیاهی با تکیه بر معیار فیزیونومیکی تعیین گردیدند. در مجموع، تعداد ۱03 گونه گیاهی متعلق به 49 خانواده مورد بررسی قرار گرفت.از لحاظ فرم رویشی 74 گونه علفی (65%)،21 گونه درختی (25%)،4 گونه درختچه (4%) و 4 گونه بوته ای (4%) بودند. از لحاظ فرم زیستی 69 گونه همیکریپتوفیت (61%)،1 گونه کاموفیت (85/.%)،31 گونه فانروفیت(32%) و 2 گونه (1,7%) کریپتوفیت بودند. از این تعداد 13 گونه متعلق به تیره ( Poaceae) 11%، گونه متعلق به ( Rosaceae (9%، 10 گونه متعلق به Apiaceae ا (8%)، 7 گونه متعلق به Asteraceae ا(6%) و بقیه از سایر گونه‌های مختلف می‌باشد. بعضی از عوامل اکولوژیکی (ارتفاع، جهت، درصد شیب و خاک) نیز بررسی شد که در میان عوامل اکولوژیک، بعضی‌ فاکتورها مانند درصد آهک و پتاسیم در استقرار جوامع گیاهی منطقه مؤثرند.

نویسندگان

جابر قربانعلی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری ٬ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدرضا طاطیان

استادیار ٬ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا تمر تاش

استادیار ٬ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جونز، س. ب و لوچ سینگر، ا. 1369. سیستماتیک گیاهی، ...
  • زرگری، ع. 1368. گیاهان دارویی (جلد . انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • عطری، مرتضی.1376 _ جامعه شناسی گیاهی (تالیف گینوشه) . انتشارات ...
  • _ قهرمان، . 1364. فلور ایران، دوازده جلد. موسسه تحقیقات ...
  • کریمیان، ع .1384 . گیاهان دارویی، معطر، مرتعی و نادر ...
  • مصداقی، م. 1380. توصیف و تحلیل پوشش گیاهی. انتشارات جهاد ...
  • نصیری، م. ح، مداح عارفی، و. ح . عیسوند 1384. ...
  • نمایش کامل مراجع