مقایسه عملکرد دیوار برشی فولادی با فولاد نرمه و مقاومت پایین LYP با و بدون بازشو تقویت شده به وسیله الیاف پلیمری کربن (CFRP)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,559

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCPP01_295

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1393

چکیده مقاله:

دیواربرشی فولادی یک نوع سیستم ابتکاری مقاوم در برابر بارهای جانبی زلزله و باد می باشد و در مقایسه با دیگر سیستم های مقاوم در برابر بارهای جانبی از قبیل قاب خمشی و قاب بادبندی شده عملکرد بهتری دارد.این سیستم شامل یکسری پانلهای مجزا می باشد که هر پانل از بالا و پایین به تیرها و از طرفین به ستونها متصل شده است. این سیستم در کل طبقات بدین صورت بوده و در ارتفاع یک سازه، تشکیل یک دیوار می دهد.دیوارهای برشی فولادی به دو صورت بدون سخت کننده و با سخت کننده اجرا می شود. ساخت این دیوارها در امریکای شمالی )امریکا و کانادا( و همچنین ژاپن رونق بیشتری دارد. در امریکای شمالی از دیوارهای تقویتنشده و در ژاپن از دیوارهای تقویت شده استفاده می شود و این به دلیل نیاز شدید سازه به مقاومت در برابر تعداد زلزله های زیاد و شدید می باشد. در دیوارهای برشی فولادی بازشودار به دلیل ایجاد تمرکز تنش ها در لبهبازشو و ضعف های ایجاد شده در دیوار به دلیل وجود بازشو، عمدتاً با سخت کننده ها اجرا می گردند. استفاده از مصالح پلیمری تقویت شده با الیاف ) FRP ( در اروپا و ژاپن با هدف بهسازی اعضای سازه ای آغازگردید و اکنون پس از آزمایش های مختلف در رابطه با رفتارهای بسیار مناسبی از جمله انتقال یکنواخت تنش،جذب بالای انرژی و ضربه، جهت مقاوم سازی نیز بکار می رود. شناخت رفتار کلی سیستم دیوارهای برشی فولادی و کارایی آن نیاز به انجام آزمایشهای مختلفی دارد و با توجه به داده های آزمایشگاهی می توان به نتایج تئوریک بدست آمده اطمینان کرده و حاصل این نتایج در مقاصد طراحی و عملی بکار برده شود . در اواخر دهه 08 میلادی صبوری مطالعات تئوریک و آزمایشگاهی خود را دررابطه با دیوارهای برشی فولادی انجام داده اند که پاسخگوی کلیه حالات مختلف سیستم اعم از دیوارهای برشی فولادی با ورق نازک تا ضخیم، تقویت شده و یا دارای بازشو می باشد. در سالهای اخیر صفحات فولادی با حدتسلیم پایین به صورت موفقیت آمیز به عنوان دیوار برشی فولادی استفاده شده اند. این نوع فولادها دارای حد تسلیم در حدود نصف فولاد 36A ، خاصیت چکش خواری زیاد و کرنش هایی بیش از دو برابر A36 می باشد.در سال 2882 چن از دانشگاه تایپه رفتار چرخه ای این دیوارها که ورقهای ان از ورق LYP تشکیل شده اند را مورد بررسی قرار داد که در ان سختی ،مقاومت ،میزان شکل پذیری و جذب انرژی دیوار برشی فولادی با فولاد LYP و نیز اثر نسبت عرض به ضخامت ، اتصال صفحه فولادی به تیر و ستون اطراف و اثر نوع اتصال تیر بهستون را مورد مطالعه قرار گرفته است .در سال 2812 حاتمی دیوارهای برشی فولادی تقویت شده بوسیله الیاف پلیمری کربن را مورد بررسی قرار داد .در سال 2812 هم ناطقی ازمایشهایی را بر روی دیواربرشی فولادیتقویت شده که بازشوی انها در مرکز است انجام دادند. لذا در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر آرایشهای مختلف تقویت کننده های FRP بر روی دیوارهای برشی فولادی در ابعاد مختلف بازشو و دو جنس فولاد معمولی و LYP پرداخته شده است.

نویسندگان

آرش درویش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامشهر

محمدرضا محمدی

هیات علمی دانشگاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :