واکاوی کاربست عملی سیستم فتوولتاییک با رویکرد ارتقاء راندمان بنا درمعماری مسکونی (مطالعه موردی: شهرک مسکونی ولیعصر تبریز)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 757
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICESE01_162
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
چکیده مقاله:
بناها 47 % از انرژی تولیدی در جهان را مصرف می کنند و علاوه بر اینکه بزرگترین مصرف کننده انرژی هستند، بیشترین انتشار گازهای گلخانه ای را نیز سبب می گردند.رونق گرفتن استفاده از منابع تجدید پذیر پس از بحران نفتی 1970 م،انرژی خورشیدی را بعنوان یکی از در دسترس ترین و کم هزینه ترین انرژی ها مورد توجه قرار داد که در پی آن انواع سیستم های بهره گیری از انرژی خورشیدی تجربه گردید. امروزه یکی از بهترین این راه ها بکارگیری سیستم هایاست. » ساختمان های یکپارچه با فوتوولتائیک « فوتوولتائیک بصورت معماران و طراحان جهت استفاده از این تکنولوژی باید طریقه ترکیب فوتوولتاییک ها با بنا و مسایلی را که در طراحیباید بدان ها توجه شود و بطور کلی شیوه های طراحی PV را بدانند. با توجه به اهمیت مطالب فوق، در این مقاله شیوه های طراحی ساختمان های یکپارچه با فوتوولتاییک ها از قبیل جایگیری، تعیین جهت و شیب صفحات PV ، سایه اندازی ها، تهویه سیستم، ترکیب با بنا، صرفه اقتصادی استفاده از چنین سیستمی، تاثیر فرم پلان و شیب دیوار نمای بنا برکارایی سیستم و هماهنگی های لازمه میان معمار با سایر دست اندرکاران ساختمان بررسی و در هر زمینه پیشنهادها و راهکارهایی ارایه شده است. و در نهایت با ذکر مصادیقی از پروژه های موفق بعمل آمده در دنیا، امکان سنجی استفاده ازسیستم فوتوولتاییک در ساختمان های مسکونی شهرک ولیعصر تبریز مورد بررسی قرار گرفته و نتایج این پژوهش، صرفهجویی مصرف انرژی در شبکه الکتریسیته خانگی و کاهش 20 تا 30 درصدی هزینه های پرداختی انرژی را نشان می دهد. ولی با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و کم بودن تعداد روزهای آفتابی و عدم یکپارچگی سیستم PV با ساختمان، نصب و راه اندازی این سامانه برای ساختمان های مسکونی منطقه چندان مقبول و اقتصادی بنظر نمی رسد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داریوش ستارزاده
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
لیدا بلیلان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
بابک فدوی اخوان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :