نگاهی بر جایگاه امامزادگان و استعدادهای موجود آنها در توسعه گردشگری مذهبی در شهرستان بیرجنداستان خراسان جنوبی (با مروری اجمالی بر تاریخچه و معماری)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 524

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KRESEARCH01_084

تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393

چکیده مقاله:

با توجه به اینکه به سفر کردن در اسلام تأکید شده، لازم است همه مردم از بهترین سفرها که هم جنبه معنوی و هم تفریحی دارد یعنی گردشگری مذهبی و زیارتی بهره‌مند شوند. در تاریخ ایران مشاهده می‌گردد که همیشه قشنگ‌ترین نقش و نگاره‌های هنری در مواردی هم‌چون کاشی‌کاری، منبت‌کاری، نقاشی، و معماری و... در ساختمان و منبرها و حیاط امامزادگان ومساجد این کشور از اصفهان و تهران تادور وجود این پدیده هم نشان دهند عشق زیاد مردمان کشور عزیزامان به مذهب اسلام و خاندان اهل بیت (ع) که مهمترین نمود آن امامزادگان می‌باشند و هم گواهی بر این مدعا می‌باشد که پیشینیان ما علاوه بر این‌که دارای سرشت و روحی زیباشناسانه و تعالی جو بوده‌اند بلکه هم به تجربه و هم به آنچه که در قرآن مجید واحادیث معتبر ذکر شده است. مبتنی بر این‌که خدا زیباست و انجام فرایض دین مبین اسلام استفاده نموده‌اند. استان خراسان جنوبی به عنوان سومین استان وسیع کشور دارای امامزادگان تاریخی زیادی هم‌چون امامزاده شاه سلیمان علی (ع،)، مزار شهدای دره شیخان، بقعه امامزاده عبدالله (ع) و... می‌باشد که دارای جاذبه‌های تاریخی، معماری و فرهنگی زیادی می‌باشند که در این مقاله با توجه به وسعت زیاد آنها و شناختی که نویسنده با ان‌ها دارد همراه با عکس‌های میدانی گرفته شده به معرفی ان‌ها و پتانسیل‌های موجود در زمینه گردشگری مذهبی و زیارتی در شهرستان بیرجند استان خراسان جنوبی پرداخته می‌شود.

نویسندگان

فرهود گل محمدی

عضو بسیج اساتید استان خراسان جنوبی و استادیار عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و همکار دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی

حمید رضوی

عضو هیات علمی و استادیار دانشگاه علوم انتظامی ناجا خراسان جنوبی

معصومه پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آیتی، محمدحسین. (1371). درغلطان، انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • استانداری خراسان جنوبی. (1391). معاونت برنامه ریزی، اداره کل آمارواطلاعات، ...
  • اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی. (1392). بقاع ...
  • اطلاعات فرمانداری شهرستان بیرجند. (1392). مراجعه شخصی محقق. ...
  • حافظ ابرو(شهاب الدین عبدالله خوافی). (1349). (ربع هرات) به کوشش ...
  • شیروانی، زین العابدین بن اسکندر. (1316 قمری). بستان السیاحه. چاپ ...
  • مستوفی قزوینی، حمدالله. (1336). نزهه القلوب ج3، به کوشش محمد ...
  • نمایش کامل مراجع