مطالعه اثر تیمار کوتاه مدت و بلد مدت عصاره طبیعی گیاه زینتی جعفری بر یفیت و عمر گلجایی میناکلاپرک (Osteospermum ecklonis)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 701
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEAENRS01_028
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
چکیده مقاله:
عصاره طبیعی گیاه زینتی جعفری می تواند با غلبه بر رشد میکروارگانیسم ها، بویژه باکتری ها و نماتدها سبب افزایش عمر گلجایی انواع گل های شاخه بریدنی شود. ولی در آزمایش قبل م شاهده شد که تیمار بلند مدت گل شاخه بردنی گیاه استئوسپرموم با عصاره متانولی و ان- هگزانی گیاه جعفری تأثیر معنی داری بر افزایش عمر گلجایی این گیاه در مقایسه با شاهد نداشت. بنابراین در این آزمایش اثر تیمار کوتاه مدت (دو ساعت) و بلند مدت (تا پایان آزمایش) بر عمر گلجایی گیاه ا ستئوسپرموم در سطوح 0، 5، 10، 15 و 20% در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و یک شاخه در هر ظرف (سه ظرف به عنوان یک واحد آزمایشی) انجام گرفت. در ابتدای آزمایش تعداد شاخه جانبی، ج معیت باکتری و میزان پرولین و در پایان آزمایش صفات عمرگلجایی، تعداد شاخه جانبی، درصد کاهش وزن تر گل، میزان جذب آب توسط گل، میزان کلروفیل، میزان آنتوسیانین، و جمعیت باکتری در محلول مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان کلونی باکتری در تیمار کوتاه مدت به طور معنی داری نسبت به تیمار بلند مدت کاهش یافت. میزان کلروفیل، میزان جذب آب و درصد نسبی تغییر وزن تر در تیمار کوتاه مدت بیشتر از تیمار بلند مدت بود. افزایش تعداد شاخه جانبی در تیمار کوتاه مدت بیانگر شادابی شاخه بریدنی بود. نتایج نشان داد که عمر گلجایی شاخه بریدنی گیاه زینتی استئوسپرموم در تیمار کوتاه مدت نزدیک 100 درصد بیشتر از تیمار بلند مدت بود که گویای اثر مثبت کاربرد عصاره گل جعفری به صورت کوتاه مدت و نه بلند مدت با هدف افزایش ماندگاری گل شاخه بردیدنی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عزیزالله خندان میرکوهی
عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
مهدی عسگریان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی کرج
امرالله نبی گل
عضو هیئت علمی، دانشکده کشاورزی ابهر
معصومه خالدی
دانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :