عوامل تأثیرگذار بر دستیابی توسعه پایدار روستایی با تأکید بر پذیرش کشاورزی پایدار (مطالعه موردی: روستای نادرآباد شهرستان هرسین)
محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 552
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNCAES01_269
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
توسعه پایدار روستایی عبارت از وحدت میان ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیستمحیطی به منظور بالا بردن سطح معیشت و رفاه مردم روستایی است. در توسعه پایدار روستایی توجه به عوامل زیست محیطی از اهمیت بسیاری برخوردار میباشد. این مطالعه به بررسی عوامل مؤثر بر دستیابیتوسعه روستایی با تأکید بر پذیرش کشاورزی پایدار از سوی کشاورزان روستای نادرآباد شهرستان هرسین پرداخته است. تحقیق حاضر کیفی و از لحاظ هدف کاربردی- توسعه ای و به روش مطالعه؛ قوم نگاری بوده است. جامعه ی مورد مطالعه، افراد کلیدی روستای مذکور بودند که این افراد به روش گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات؛ مشاهده(مستقیم و مشارکتی)، مصاحبه(انفرادی، نیمه ساختارمند و گروهی) و مطالعه اسناد و مدارک دست دوم اطلاعاتی و ضبط صدا بود. روایی و پایایی اطلاعات از طریق مصاحبه با گروه های مختلف تحقیق، مورد تأیید قرار گرفت و از روش مثلث سازی استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد؛ عوامل فردی(ریسک پذیربودن؛ سواد و...)، اجتماعی(رهبران محلی، مشارکت و همیاری و...)، اقتصادی(سطح رفاه اقتصادی خانواده، اندازه زمین و...)، محیطی(موقعیت جغرافیایی مناسب روستا)، آموزشی- ارتباطی( کلاس های ترویجی- آموزشی، ارتباط فعال با کارشناسان)، فنی(وجود کارشناسان موضوعی) و سازمانی(اعتبارات و تسهیلات به موقع و مدیریت) بر پذیرش کشاورزی پایدار تأثیرگذار است. بنابراین پیشنهاد گردید؛ حمایت از تشکلهای غیر رسمی داخل روستا و افزایش سطح آگاهی آنان؛ جهت مشارکت و همیاری کشاورزان در طرح های توسعه و کشاورزی به عمل آید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالحمید پاپ زن
دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه
جعفر توکلی
استادیار گروه جغرافیا دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی کرمانشاه
اعظم شامحمودی
دانشآموخته ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :