بررسی کاربرد گیاهان داروئی در مبارزه با جوندگان علف خوار بر نهالهای نورسته در عرصه های منابع طبیعی (مطالعه موردی شهرستان ریگان ،کرمان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 434

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAES01_161

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

از دیرباز کشاورزان بومی )روستائیان(و عشایر مناطق مختلف از گیاهان دارویی در دسترس و موجود در همان مناطق در بخش های کشاورزی و درمان بیماریهای دامی مبارزه با آفات و امراض استفاده میکرده اند در مطالعه حاضر ابتدا با استفاده از مصاحبه حضوری و سوالاتاز قبل تهیه شده ، اطلاعات کشاورزان بومی، دامداران و عشایر سنتی منطقه در زمینه استفاده از گیاهان دارویی و کاربرد آنها از قبیل مواردمصرف، نحوه استفاده و اندام مورد استفاده درمبارزه بیولوژیک با حشرات موذی و جوندگان نهالهای تازه کشت شده انجام شد. آزمایش به روش میدانی و پیمایشی انجام پذیرفت. استان کرمان با بیش 282 گیاه دارویی در رتبه بالایی از لحاظ تنوع گیاهان دارویی در سطح کشور برخوردار است . محل اجرای طرح در منطقه ده رضا شهرستان ریگان به ارتفاع 226 066 متر از سطح متوسط آبهای آزاد دریا در سال 1311 با کشت گونه -های تاغ، گز، کهور بندری، کنار درسطح 52 هکتار بصورت نهالکاری مرتعی و احیائ مراتع بیابانی از ردیف پروژه های RFLDLP اجراگردید. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که با توجه به فلور غنی استان کرمان در کاربرد گیاهان دارویی و همچنین قدمت بالای دامداری در این استان و مطالعات آن راهگشای کاربرد روشهای جدید در استفاده از گیاهان دارویی درمبازره با حشرات و جوندگان در ممانعت از بین رفتن نهالهای تازه کشت شده در احیای منابع طبیعی و حتی امورات کشاورزی و درمان بیماریهای دامی باشد

نویسندگان

نعمت الله مددی زاده

کارشناس ارشد منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان

ثمره هابیلی

کارشناس ارشد منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان کارشناس پروژهRFLDL.

نجمه فاریابی

دانشجوی دکتری منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات تهران